conferinta-orl1Această manifestare stiințifică cu participare internațională a reprezentat pentru Amethyst un prilej bun de a dezbate subiecte de interes cu specialiști ORL cu privire la pacienții care suferă de cancere faringo-esofagiene.

Progresele realizate în radioterapie fac posibilă aplicarea unui plan de radioterapie individualizat la pacientii cu tumori ale jonctiunii faringo-esofagiene. Indicaţia terapeutică si secvența diferitelor metode terapeutice (chirurgia, chimioterapia și radioterapia) este stabilită în cadrul comisiei oncologice la care participă toţi factorii implicaţi în diagnosticul şi primul act terapeutic efectuat. conferinta-orl2Stadializarea TNM a cancerelor sferei ORL si utilizarea ghidurilor terapeutice (NCCN, ESTRO sau DEGRO) stau la baza indicațiilor în efectuarea unei radioterapii externe.

În cadrul evenimentului, Prof. Dr. Christian Chiricuță a participat la dezbateri la masa rotundă pe marginea subiectului ”Consens și controverse în cancerul de joncțiune faringo-esofagiană”.