Chimioterapia ca tratament pentru cancerul endometrial

Dacă aveţi cancer de uter Stadiul III sau IV, vi se poate administra o sesiune de chimioterapie. Chimioterapia poate fi utilizată după intervenţia chirurgicală pentru a se încerca prevenirea recidivei cancerului sau, în cazuri de cancer avansat, pentru a încetini răspândirea cancerului şi pentru ameliorarea simptomelor.

Chimioterapia este de obicei administrată sub formă de injecţie în venă (intravenos). Cel mai adesea veţi putea merge acasă în aceeaşi zi în care aţi făcut chimioterapie, dar uneori este posibil să aveţi nevoie de o scurtă internare în spital. Chimioterapia este administrată de obicei în cicluri, cu o perioadă de tratament urmată de o perioadă de odihnă pentru a-i permite organismului să se recupereze.

Efectele secundare ale chimioterapiei pot include:

  • Ameţeală/ vărsături;
  • Pierderea părului;
  • Oboseală;
  • Există, de asemenea, un risc crescut de infecţie care să se dezvolte în fluxul sanguin (septicemie), întrucât chimioterapia duce la scăderea capacității organismului de a lupta împotriva infecției.

Citește și:

Înapoi la: Tratamentul cancerului endometrial

Tratamente fără întrerupere


În contextul situației generate de pandemia de Coronavirus – COVID19, principala noastră preocupare ramâne grija pentru pacienți și pentru personalul medical.

În cadrul Clinicilor Amethyst – pacienții oncologici își continuă tratamentele fără întrerupere și în această perioadă. 

Citește mai mult

Transport gratuit cu Uber la Clinicile Amethyst


Datorita implicarii Aliantei Pacientilor exista posibilitatea de a va deplasa gratuit la clinicile Amethyst prin intermediul Uber.

Tot ce aveti de facut va este explicat in urmatorul link: https://aliantapacientilor.ro/prioritate-catre-sanatate-transport-gratuit-la-spital/

Consultatii online: sunati la nr. 021.9368 sau contacteaza-ne prin e-mail: office.cluj@amethyst-radiotherapy.com