Intervenţia chirurgicală ca tratament pentru cancerul endometrial

Intervenţie chirurgicală pentru stadiul I al cancerului uterin/endometrial

Dacă aveţi cancer în stadiul I, veţi suferi probabil o histerectomie. Acest lucru implică o îndepărtare a ambelor ovare şi a trompelor uterine (salpingo-ovarectomie bilaterală, sau BSO) şi a uterului (procedură numită histerectomie).

Chirurgul poate, de asemenea, să ia probe de la ganglionii limfatici din pelvis şi din abdomen, şi de la nivelul altui ţesut învecinat. Acestea vor fi trimise la laborator pentru a vedea dacă s-a răspândit cancerul.

Cea mai obişnuită tehnică de histerectomie implică o tăietură mare pe abdomen pentru a avea acces la uter şi pentru a-l îndepărta.

Intervenţia chirurgicală pentru cancerul uterin/endometrial în stadiul II sau III 

Dacă aveţi cancer uterin/endometrial în stadiul II sau III, iar cancerul s-a răspândit la nivelul colului uterin sau aproape de ganglionii limfatici în pelvis, este posibil să se realizeze o histerectomie radicală sau totală. Acest lucru implică în plus îndepărtarea colului uterin şi a părţii superioare a vaginului, precum şi îndepărtarea ganglionilor limfatici pelvieni. De asemenea, este posibil să aveţi nevoie de tratament radioterapeutic sau chimioterapeutic după intervenţia chirurgicală, reducând astfel riscul de recidivă a cancerului.

Intervenţie chirurgicală pentru cancer avansat (Stadiul IV)

Dacă aveţi cancer uterin/endometrial avansat, puteţi suporta o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a volumului tumorii. Această acţiune se numeşte operaţie de reducere a volumului tumoral și nu va vindeca cancerul, dar ar putea ameliora unele simptome. Medicul vă va spune dacă operaţia de reducere a volumului tumoral este potrivită pentru dvs.

Citește și:

Înapoi la: Tratamentul cancerului endometrial

Tratamente fără întrerupere


În contextul situației generate de pandemia de Coronavirus – COVID19, principala noastră preocupare ramâne grija pentru pacienți și pentru personalul medical.

În cadrul Clinicilor Amethyst – pacienții oncologici își continuă tratamentele fără întrerupere și în această perioadă. 

Citește mai mult

Transport gratuit cu Uber la Clinicile Amethyst


Datorita implicarii Aliantei Pacientilor exista posibilitatea de a va deplasa gratuit la clinicile Amethyst prin intermediul Uber.

Tot ce aveti de facut va este explicat in urmatorul link: https://aliantapacientilor.ro/prioritate-catre-sanatate-transport-gratuit-la-spital/

Consultatii online: sunati la nr. 021.9368 sau contacteaza-ne prin e-mail: office.cluj@amethyst-radiotherapy.com