Tratarea cancerului colo-rectal

Persoanele care suferă de cancer colo-rectal trebuie îngrijite de o echipă multidisciplinară. Aceasta este o echipă de specialişti care lucrează împreună pentru a furniza cel mai bun tratament şi cea mai bună îngrijire şi pentru a lua decizii în cadrul Comisiei Oncologice. Deciziile vor avea în vedere:

  • Tipul şi mărimea cancerului;
  • Stadializarea;
  • Starea generală de sănătate;
  • Dacă s-a răspândit cancerul în alte părţi ale corpului.

Există mai multe tratamente pentru cancerul intestinal, inclusiv:

Intervenţia chirurgicală este de obicei tratamentul principal pentru cancerul intestinal, dar în aproximativ 1 din 5 cazuri, cancerul este prea avansat pentru a fi îndepărtat prin intervenţie chirurgicală și se apelează la radioterapie. Dacă vă operaţi, este, de asemenea, posibil să aveţi nevoie de chimioterapie, radioterapie sau terapie biologică, în funcţie de cazul dvs.

Planul dvs. de tratament

Planul recomandat de tratament va depinde de stadiul şi de localizarea cancerului intestinal.

În cazul în care cancerul se limitează la rect, în mod normal, se va utiliza radioterapia pentru a micşora tumora, apoi se poate utiliza intervenţia chirurgicală pentru a o îndepărta. Uneori, radioterapia este combinată cu chimioterapia, care este cunoscută sub numele de chimioradioterapie.

În cazul în care aveţi cancer intestinal în stadiul 1, ar trebui să fie posibilă eliminarea chirurgicală a cancerului şi să nu mai fie necesar niciun tratament suplimentar.

Dacă aveţi cancer intestinal în stadiul 2 sau 3, se poate utiliza intervenţia chirurgicală pentru a îndepărta cancerul şi, în unele cazuri, ganglionii limfatici din apropiere. Apoi, intervenţia chirurgicală este urmată de o cură de chimioterapie pentru a opri recidivarea cancerului.

De obicei, nu este posibilă vindecarea cancerului în stadiul 4 (avansat). Cu toate acestea, simptomele pot fi controlate, iar cancerul răspândit poate fi încetinit prin utilizarea unei combinaţii de intervenţie chirurgicală, chimioterapie, radioterapie şi terapie biologică unde este cazul.

Citește si:

Simptomele cancerului colo-rectal

Cauzele şi factorii de risc ai cancerului colo-rectal

Diagnosticarea cancerului colo-rectal

Înapoi la: Cancerul colorectal