Tratamentul cancerului de stomac

Persoanele cu cancer trebuie să beneficieze de îngrijire din partea unei echipe multidisciplinare. Aceasta este o echipă de specialişti care lucrează împreună pentru a oferi cel mai bun tratament şi cea mai bună îngrijire şi care ia decizii în cadrul unei Comisii Oncologice. Luarea deciziei va avea în vedere:

  • Tipul şi dimensiunea cancerului;
  • Gradul acestuia (stadiul – citiţi mai multe în cadrul secţiunii);
  • Starea generală de sănătate;
  • Dacă există răspândire a cancerului la nivelul altor organe ale corpului.

Tratamentele principale pentru cancerul de stomac sunt:

Puteţi urma unul dintre aceste tratamente sau o combinaţie a acestora. Tipul de tratament sau combinaţia de tratamente va depinde de felul în care a fost diagnosticat cancerul şi de stadiul în care se află, precum şi de gradul acestuia.

Primul obiectiv al tratamentului, în cazurile în care este posibil, este cel de a elimina complet (de a înlătura) tumora şi orice alte celule canceroase din corp. Dacă acest lucru nu este posibil, medicii se vor axa pe încercarea de a preveni creşterea tumorii şi de a nu provoca şi alte daune corpului. Acest lucru se realizează de obicei printr-o combinaţie între intervenţie chirurgicală şi chimioterapie.

În anumite cazuri, este imposibilă atât eliminarea cancerului cât şi încetinirea progresiei acestuia. În acest caz, tratamentul va viza ameliorarea simptomelor şi asigurarea unei stări cât mai confortabile posibil. Acest lucru se realizează de obicei prin folosirea  radioterapiei. În anumite cazuri se pot folosi intervenţia chirurgicală şi chimioterapia.

Citește și:

Simptomele cancerului de stomac

Cauzele şi factorii de risc ai cancerului de stomac

Diagnosticarea cancerului de stomac

Înapoi la: Cancerul de stomac