Consilierea psihologică

Fiind o boală atât de temută, impactul psihologic pe care îl are diagnosticul de cancer influențează însăși evoluția bolii. De la primirea diagnosticului, continuând cu urmarea tratamentului și până la monitorizarea stării de sănătate, medicul devine una dintre persoanele cheie care se află alături de fiecare pacient.

În cadrul clinicii Amethyst, consilierea psihologică, comunicarea deschisă și informarea completă în cadrul relației medic-pacient reprezintă valori centrale ale procesului de vindecare. Evoluția tehnologiei ajută refacerea fizică și celulară. Credem, însă, că fiecare pacient trebuie tratat holistic, acordând o atenție specială refacerii vieții și păstrării optimismului, ambele atât de necesare vindecării complete.

Prin intermediul consilierii psihologice, Amethyst își propune să ofere sprijin și strategii personalizate de adaptare a bolnavilor și aparținătorilor acestora în gestionarea unei afecțiuni oncologice. Aceste strategii au ca scop înțelegerea și acceptarea dificultăților prin care aceștia trec și să ofere instrumente utile pentru a reuși să depășească stări precum: depresia, nevoia de izolare, stresul, anxietatea, alterarea imaginii de sine, oboseala, incertitudinea, scăderea capacității de concentrare sau grijile cauzate de această boală.

Printre elementele utile care vă pot ajuta să dezvoltați un „set de instrumente” care să vă ajute să vă gestionați sentimentele și să mențineți controlul asupra stilului dvs. de viață se numără:

Acestea ar putea include:

  • Recunoașterea nevoilor personale;
  • Identificarea surselor de stres și îndoială;
  • Comunicarea și planificarea acțiunilor pe termen lung;
  • Stabilirea unui timp pentru relaxare și petrecere a timpului liber pentru a vă detensiona;
  • Utilizarea resurselor locale, cum ar fi grupuri de sprijin sau consiliere psihologică;
  • Explorarea de terapii complementare.

PSIHOLOGI AMETHYST

Oana Hetea – Psiholog Amethyst Cluj

Luiza Maria Culuri – Psiholog Amethyst București

Olivera Stanciu – Psiholog Amethyst Timișoara