Consilierea psihologică

Fiind o boală atât de temută, impactul psihologic pe care îl are diagnosticul de cancer influenţează însăşi evoluţia bolii. De la primirea diagnosticului, continuând cu urmarea tratamentului și până la monitorizarea stării de sănătate, medicul devine una dintre persoanele cheie care se află alături de fiecare pacient.

De aceea, în cadrul clinicii Amethyst, consilierea psihologică, comunicarea deschisă şi informarea completă în cadrul relaţiei medic-pacient reprezintă valori centrale ale procesului de vindecare.
Evoluţia tehnologiei ajută refacerea fizică și celulară. Credem însă, că fiecare pacient trebuie tratat holistic, acordând o atenţie specială refacerii vieţii şi păstrării optimismului, ambele atât de necesare vindecării complete.

Prin intermediul consilierii psihologice, Amethyst iși propune să ofere sprijin și strategii personalizate de adaptare a bolnavilor si apartinatorilor acestora în gestionarea unei afecțiuni oncologice. Aceste strategii au ca scop ințelegerea și acceptarea dificultătilor prin care aceștia trec și să ofere instrumente utile pentru a reuși să depășească stări precum depresia, nevoia de izolare, stresul, anxietatea, alterarea imaginii de sine, oboseala, schimbările și incertitudinea, scăderea capacității de concentrare sau grijile cauzate de această boală.

Puteți găsi că este util să dezvoltați un „set de instrumente”, care să vă ajute să vă gestionați sentimentele și să mențineți controlul asupra stilului dvs. de viață.

Acestea ar putea include:
• Recunoașterea nevoilor personale
• Identificarea surselor de stress și indoială
• Comunicarea și planificarea acțiunilor pe termen lung
• Stabilirea unui timp pentru relaxare si petrecere a timpului liber pentru a vă detensiona
• Utilizarea resurselor locale, cum ar fi grupuri de sprijin sau consiliere psihologică
• Explorarea de terapii complementare