Grupuri de suport pentru bolnavii de neoplazie şi familie

„Povestea ta contează, suntem aici pentru tine”

Grupurile de suport sunt grupuri de persoane aflate în situații de viață similare care se întâlnesc în mod regulat pentru a împărtăși experiențele lor de viață. Un grup de suport este un loc sigur pentru a face schimb de idei despre cum se pot gestiona situațiile dificile de viață. De asemenea, reprezintă o sursă valoroasă care te ajută să faci față situației și să te simți mai puțin izolat în timp ce îți construiești noi conexiuni și aplici tehnici de terapie vindicativă, descoperind căi de a gestiona provocările noi apărute odată cu apariția cancerul.

BENEFICII Şl OBIECTIVE:

  • Sfaturi şi informaţii de la persoane care au trecut prin situaţii asemănătoare;
  • Oportunăţi de a-ţi folosi cunoaşterea, înţelepciunea și experienţa pentru a ajuta și alte persoane;
  • Creşterea calităţii vieţii;
  • Reducerea stresului, depresiei şi anxietăţii;
  • Dezvoltarea unei viziuni mai clare despre paşii de urmat;
  • Compararea unor informaţii despre resurse, cum ar fi doctori, clinici, tipuri de tratamente și opţiuni alternative;
  • Acces la informaţii utile şi materiale educaţionale de ultimă oră atât la nivel naţional, cât şi internaţional;
  • Autohipnoză pentru gestionarea durerii, psiho-terapia prin relaxare, imagerie şi hipnoză ericksoniană. Învăţarea autohipnozei;
  • Participanţii învaţă unii de la alţii pe măsură ce normalizăm diferite tipuri de anxietăţi şi câştigăm noi perspective/viziuni asupra reacţiilor noastre;

Magia este în tine!

Informaţii suplimentare: Call center 021/9368

Mărturii

S.M.N., 33 de ani – Adenocarcinom Bronhopulmonar ALK Pozitiv IV – „Am participat la prima ședință de terapie de grup din pură curiozitate. Inițial nu am crezut că poate să mă ajute, mai ales că deja trecusem pe la mai mulți terapeuți și eram destul de dezamăgită că niciunul nu se prinde că înșir doar baliverne. Mi-am zis să încerc și terapia de grup, ca în filme.

De la prima terapie de grup am plecat destul de dezorientată după câteva exerciții de râs forțat. Celorlalți părea să le placă.

Deși m-am amuzat și am învățat câte ceva despre pacienții de cancer, mi-am zis că nu este pentru mine. Aveam nevoie de atenția terapeutului orientată către mine, or grupul era prea mare.

Întâmplarea a făcut că am avut ocazia să stau de vorba cu doamna psiholog în privat și s-a creat o punte între noi. Am vorbit, mi-a dat un sfat. Urmându-l, am pornit o avalanșă, de bine și bucurie interioară.

Cancerul meu de categoria IV, în acest moment e în regresie. Tumorile s-au micșorat 1 cm în decurs de două luni și cred că în parte acest lucru se datorează psihologului.

Atenția fină, tactul și universul bogat de care dispune, pus în slujba unui pacient dispus să admită că are o problemă, pentru mine, au transformat psihoterapia într-un răspuns.

L.M., 48 de ani – Tumoră malignă sân – „Adina, te pup. Și eu mă gândesc cu drag la tine și te-am dat exemplu în Turcia. Am povestit celor care au făcut radioterapia în Turcia despre grupul de suport de la Amethyst.”

T.B.I., 57 de ani – Cerebral – „În contextul în care am ajuns la Amethyst (nu foarte fericit), mă bucur că am cunoscut oameni deosebiți, profesioniști cu har care au făcut șederea mea aici o oază de liniște și încântare. Vă mulțumesc pentru tot!

Domnul Prof. Dr. Chiricuță Ion este un medic excepțional cu care m-am înțeles nemaipomenit pe întreaga durată de tratament, un medic care știe să aibă grijă de pacienții săi, să îi încurajeze și să îi asculte. Nu am venit să fac tratament, am considerat că am fost în vacanță și vă mulțumesc pentru toată atenția acordată. Fetele din recepție de lasă fără cuvinte, am admirat devotamentul acestora și atenția acordată fiecărui pacient. 

Psihologul clinicii, doamna psiholog este o persoană ce rar ai să întâlnești, știe cum să comunice și cum să atragă pacienții. Am participat la suporturile de grup implementate, iar eu fiind o persoană energică, am vrut să dau puțin și altora, să îi încurajez.”

G.E., 37 de ani – Sân – „Doamna psiholog este ceva de vis, o vreau acasă la mine. Îî mulțumesc, chiar am avut nevoie de ea, când aveam ceva pe suflet mergeam la ea, m-a ajutat foarte mult. Am venit și cu familia pentru o întâlnire cu acesta, i-a atras foarte mult pe copii, a reușit să scoată de la ei ceea ce eu reușesc mai greu.”

C.A., – 30 ani – ORL – „Am mers peste tot, am o boală mai rară și nimeni nu a încercat măcar să facă ceva. Aici, în schimb, cu ajutorul domnului Prof. Dr. Chiricuță Ion, am reușit să primesc un tratament adaptat bolii mele. Vă mulțumesc. De asemenea, am avut parte și de susținerea psihologului care m-a îndrumat și m-a făcut să mă simt în largul meu. Am participat alături de alți pacienți la suporturi de grup unde am întâlnit oameni diferiți, oameni cu care ai ce să discuți și cu care m-am împrietenit, am plecat cu noi prieteni.”

G.M., 75 ani – Col uterin – „Am avut lângă mine niște îngeri, vă mulțumesc că m-ați îndrumat și că m-ați suportat. Sunteți minunați! Dr. Barbu Cristian este un medic exemplu, care m-a susținut. Mă bucur că l-am întâlnit și că există și în România medici cu care poți colabora, de asemenea tot personalul este excepțional, nu ai avea de ce să te plângi. Mulțumesc!”

I.L., 50 de ani – Cerebral – „Am participat cu plăcere la ședințele de psihoterapie de grup sau individuale organizate și conduse de către doamna psiholog, o persoană care îți devine dragă și apropiată de la prima întâlnire. Aceasta excelează prin carismă, este pozitivă și are puterea de a atrage interesul pentru ceea ce își propune să obțină după o ședință de psihoterapie: bună dispoziție și chef de viață, eliberare de probleme generatoare de stres cu rezolvarea concretă pentru confortul psihic al pacienților, în ansamblu și individual. Aceste calități demonstrează pregătire de specialitate e înaltă clasă și pasiune pentru profesia de psihoterapeut psiholog.”

G.D.M., 21 de ani – Limfom Hodkin – „Amethyst Radiotherapy, cu siguranță un sistem complet și complex de forțe angrenate toate pentru a servi unui singur scop: aducerea de zâmbete pe fețele și în sufletele oamenilor care au nevoie de ele mai mult ca niciodată. O piesă foarte importantă din acest mecanism este reprezentată de grupul de terapie și suport care își desfășoară activitatea sub atenta supraveghere și călăuzire a doamnei psiholog. Subiectiv vorbind, grupul de suport a reușit să îmi arate importanța psihicului într-o luptă pentru un viitor mai însorit și totodată, rolul zâmbetului și cât de multă influențează acesta deciziile pe care le luăm în viața de zi cu zi. Am învățat cât de important e să ai un cuvânt cald de spus celui de lângă tine și cât de bine te simți după ce îl spui, cât de mică pare cea mai mare problemă atunci când nu ești singur și mai ales câtă putere ai de fapt, atunci când știi unde să o cauți. Mă bucur din suflet că am avut ocazia de a colabora cu o echipă de profesioniști și mă bucur că am cunoscut-o pe Adina care face o treabă extraordinară, ajutând niște oameni minunați.”

U.V., 49 de ani – Adenocarcinom de prostată – „Mulțumesc echipei Amethyst pentru tot profesionalismul de care a dat dovadă. Absolut tot personalul a fost de mare ajutor, începând de la recepție până la ședințele particulare cu doctorul onocolog Radu Ion. Am găsit un mare sprijin în grupul de suport, faptul că nu am fost singurul care trecea prin asta mi-a dat speranță și m-a făcut să înțeleg și mai bine etapele acestei boli. Mă consider foarte norocoasă că am descoperit clinica Amethyst și am avut parte de tratamente la cele mai înalte standarde.”