Un nou studiu evidențiază beneficiile radiochirurgiei CyberKnife (SBRT) pentru tratamentul tumorilor pulmonare

Accuray Incorporated (Nasdaq: ARAY), lider în radioterapia oncologică, a anunțat publicarea unui studiu care demonstrează beneficiile radiochirurgiei CyberKnife (SBRT) în tratarea tumorilor pulmonare centrale. Din punct de vedere istoric, tratamentul tumorilor pulmonare centrale folosind radiochirurgia CyberKnife (SBRT) a fost o provocare. În primul rând este nevoie de o mare precizie, pentru a evita distrugerea structurilor critice vecine (căile respiratorii, esofagul, inima) ce are urmări grave, inclusiv moartea. Apoi pentru că lasă la latitudinea pacienților opţiuni mai puţine de tratament, mai puţin eficiente şi, uneori, doar pe cele paliative.

Acest studiu a demonstrat că sistemul CyberKnife, care folosește tehnologia SRTS (Synchrony Respiratory Tracking System) si tratamentul pulmonar optimizat non-invaziv ce urmăresc şi corectează mișcările respiratorii, permite clinicienilor să utilizeze tehnicile SBRT  pentru pacienţii cu leziuni pulmonare centrale cu toxicitate minimă, și în același timp să nu afecteze țesutul înconjurător sănătos, cum ar fi esofagul, trahea şi inima. De asemenea acest sistem oferă un grad ridicat de control al tumorii.

Studiul s-a raportat la 56 de pacienţi (39 cu cancer pulmonar primar şi 17 cu tumori metastatice) care au fost tratați cu CyberKnife SBRT fie deoarece nu au fost eligibili pentru intervenția chirurgicală sau chimioterapie, fie au refuzat intervenția chirurgicală sau chimioterapia, sau au avut o tumoare inoperabilă. Controlul tumoral local a fost de 91% pentru întregul grup, la un an și 76% pentru întregul grup, la doi ani. Analiza ratelor de toxicitate a demonstrat că nu au existat complicații grave, fără esofogită acută de grad trei, fără toxicitate de gradul patru (care pune viața în pericol)  sau chiar cinci (mortală) la pacienţii trataţi în acest mod.

sursa:   Accuray

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba