IMRT-VMAT

În prezent, există următoarele tehnici moderne de radioterapie:

EXCELENŢĂ ÎN TRATAMENTUL ONCOLOGIC

Tehnologia VMAT Elekta este cea mai performantă metodă de radioterapie disponibilă în lume la ora actuală pentru tratamentul cancerului. Aceasta crește semnificativ precizia fasciculelor de radiații îndreptate spre ținta tumorală. Indiferent de forma și dimensiunea tumorii, iradierea țesuturilor normale este mult redusă, ceea ce scade riscul de reacții adverse acute și cronice.

Elekta VMAT permite administrarea unor doze terapeutice optime ce asigură eficacitatea tratamentului și cresc șansele de control tumoral. La începutul fiecărei sesiuni de tratament, medicii vizualizează volumul tumoral țintă și ajustează terapia astfel încât doza de radiație administrată tumorii să fie cea dorită și, totodată, expunerea țesuturilor sănătoase să fie minimă.

Care sunt avantajele tehnicii IMRT-VMAT?

În România, în cea mai mare parte sunt utilizate tehnici de iradiere 2D, fără integrarea unui sistem computerizat pentru planificarea tratamentului și a unui computer tomograf simulator. Volumul de iradiat și configurația fasciculelor de tratament (orientarea sursei de iradiere, dimensiunea câmpurilor de iradiere) se stabilesc pe baza unor imagini radiografice ortogonale. Într-o mică măsură există, însă, centre unde se utilizează radioterapia 3D-CRT și IMRT. La Clinica de Radioterapie Amethyst tratamentul pentru cancer este realizat utilizând tehnologia IMRT-VMAT.

IMRT-VMAT Ședințele de tratament se reduc până la 8-12 minute aici incluzând și timpul de pregătire (durata iradierii fiind de numai 3-5 minute), ceea ce crește semnificativ confortul pacienților.

Citește și:

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăii, nr.42, Otopeni, Jud. Ilfov

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești, Jud. Cluj

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba