Consiliere psihologică

Fiind o boală atât de temută, impactul psihologic pe care îl are diagnosticul de cancer influențează însăși evoluția bolii. De la primirea diagnosticului, continuând cu urmarea tratamentului până la monitorizarea stării de sănătate, medicul devine una dintre persoanele cheie care se află alături de fiecare pacient.

În cadrul clinicilor Amethyst, consilierea psihologică, comunicarea deschisă și informarea completă în cadrul relației medic-pacient reprezintă valori centrale ale procesului de vindecare. Evoluția tehnologiei ajută refacerea fizică și celulară. Credem, însă, că fiecare pacient trebuie tratat holistic, acordând o atenție specială refacerii vieții și păstrării optimismului, ambele atât de necesare vindecării complete.

Prin intermediul consilierii psihologice, Amethyst își propune să ofere sprijin și strategii personalizate de adaptare a bolnavilor și aparținătorilor acestora în gestionarea unei afecțiuni oncologice. Aceste strategii au ca scop înțelegerea și acceptarea dificultăților prin care aceștia trec și să ofere instrumente utile pentru a reuși să depășească stări precum: depresia, nevoia de izolare, stresul, anxietatea, alterarea imaginii de sine, oboseala, incertitudinea, scăderea capacității de concentrare sau grijile cauzate de această boală.

Elementele utile care vă pot ajuta să dezvoltați un „set de instrumente” care să vă ajute să vă gestionați sentimentele și să mențineți controlul asupra stilului dvs. de viață:

Psih. drd. Oana Hetea
Psiholog Amethyst Cluj

Huszar Timea
Psiholog Amethyst Alba-Iulia

Luiza Maria Culuri
Psiholog clinician/
Psiho-oncolog Amethyst București

Olivera Stanciu
Psiholog clinician/
Psiho-oncolog Amethyst Timișoara

Citește și:

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăii, nr.42, Otopeni, Jud. Ilfov

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești, Jud. Cluj

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba