Controlul durerii

Durerea este un simptom complex, cu impact asupra calității vieții și asupra psihologiei pacientului cu cancer. Durerea în cancer poate fi o consecință a bolii însăși, sau poate rezulta ca urmare a tratamentelor, incluzând chirurgia, radioterapia și chimioterapia.

Deși durerea apare în general relativ tardiv în evoluția naturală a bolii, aceasta reprezintă cel mai frecvent simptom în cancer, prezent la 30-40% dintre pacienți la momentul diagnosticului, la 40-70% la inițierea tratamentului și la 70-90% dintre pacienți pe parcursul fazei terminale. Prevalența durerii depinde de tipul tumorii și variază de la 52% la pacienții cu cancere pulmonare până la 5% la pacienții cu leucemie.

Tipurile de dureri

În funcţie de descrierea clinică, durerea poate fi:

Evaluarea durerii este indispensabilă pentru obţinerea unei analgezii satisfăcătoare şi cuprinde şase principii de bază

Durerea provocată de cancer poate, totuși, fi controlată. Cea mai bună strategie terapeutică pentru controlul durerii este cea realizată de pacient în colaborare cu echipa medicală. Suportul acordat pentru a trata durerea este necesar în anumite cazuri, în funcție de stadiul bolii, când durerile pot fi foarte severe.

Durerea poate fi ameliorată, aproape întotdeauna, dacă:

Ce vă oferim ?

La clinica Amethyst, vă asigurăm că încă din etapa de formare a Comisiei Oncologice, elaborăm cea mai eficientă strategie terapeutică pentru combaterea durerii. În același timp, echipa medicală se asigură că dețineți informații despre metodele de ameliorare și tehnicile de control ale durerii, precum relaxarea și biofeedback-ul. Durerea este tratată ca fiind parte a bolii, motiv pentru care gestionarea sa joacă un rol important în procesul de vindecare. Echipa noastră medicală vă este alături la fiecare pas, pentru a se asigura de gestionarea corectă a durerii.

Citește și:

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăii, nr.42, Otopeni, Jud. Ilfov

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești, Jud. Cluj

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba