Parteneriat medical între Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București și centrul Amethyst Radiotherapy

Amethyst Radiotherapy, cea mai modernă rețea europeană de tratare a cancerului prin radioterapie a încheiat un parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București care constă atât în finanțarea renovării a două rezerve în secția de oncologie a spitalului, cât și în implementarea unui parteneriat medical constant prin realizarea săptămânală a unui ”tumor board” comun pentru analizarea multidisciplinară a cazurilor oncologice din spitalul „Sf. Ioan”. Rezervele sunt finalizate, iar pacienții pot beneficia de serviciile îmbunătățite începând cu această lună.

Pacienții oncologici ai spitalului beneficiază încă de la începutul anului 2014 de una dintre cele mai complexe și inovative abordări în tratarea cancerului – „tumor board”, prezentă în prestigioase institute oncologice din Germania, abordarea implementată de către spital împreună cu Amethyst Radiotherapy România, prin eforturile unite ale managementului spitalului și ale Prof. Dr. Christian Chiricuță, director medical al centrului Amethyst.

„Conceptul presupune abordarea multidisciplinară a cazurilor oncologice, în cadrul unei comisii medicale oncologice care analizează starea medicală și opțiunile de tratament ale fiecărui pacient în parte, tratament care să combine cu succes mai multe practici, precum chimioterapia, chirurgia, radioterapia sau hormonoterapia. Fiecare pacient este unic și trebuie să beneficieze de strategii terapeutice personalizate, iar practica medicală a dovedit că astfel, șansele de reușită în tratarea pacienților oncologici sunt semnificativ mai mari decât în cazul unei abordări clasice. Îmi doresc ca aceste comisii medicale multidisciplinare să devină o practică frecventă în tratarea cancerelor în România”, a declarat Prof. Dr. Christian Chiricuță.

Săptămânal, o echipă multidisciplinară extinsă, formată din medici chirurgi, onco-urologi și urologi ai spitalului, condusă de Prof. Dr. Nicolae Iordache și medici radioterapeuți ai Amethyst Radiotherapy, conduși de dl. profesor dr. Cristian Chiricuță se întrunesc în Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan”, în cadrul ședințelor „tumor board”.

Vechea rezervă a secției a fost recompartimentată în două rezerve moderne, dotate cu 2 paturi fiecare, mobilier și toate utilitățile necesare.

„Acest parteneriat reprezintă un pas important pentru creșterea calității serviciilor medicale oferite și dorim să mulțumim centrului Amethyst Radiotherapy pentru sprijinul acordat. Prin introducerea strategiei „tumor board” în practica medicală curentă, suntem mai aproape de alinierea la practicile medicale internaționale, iar condițiile de spitalizare îmbunătățite vor asigura pacienților un grad sporit de confort. Echipa noastră oncologică este onorată să învețe din vasta experiență medicală a Prof. Chiricuță” a declarat Prof. Dr. Nicolae Iordache, șeful secției de Chirurgie, spitalul ”Sf. Ioan”.

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba