Cercetătorii au descoperit că aportul de magneziu poate fi benefic în prevenirea cancerului pancreatic

Cercetătorii de la Indiana University au descoperit că suplimentele de magneziu pot fi benefice în prevenirea cancerului pancreatic.

Studiul echipei de cercetători, intitulat „Aportul de magneziu și incidența cancerului pancreatic: studiu asupra vitaminelor și stilului de viață”, a apărut recent în British Journal of Cancer.

Cancerul pancreatic este a patra cauza de deces cauzat de cancer pentru ambele sexe în Statele Unite.

Studiile anterioare au descoperit că magneziul este invers asociat cu riscul de diabet zaharat, care este un factor de risc important al cancerului pancreatic. Câteva studii au explorat asocierea directă a magneziului cu cancerul pancreatic; însă rezultatele acestora au fost neconcludente, a declarat Daniel Dibaba, doctor la Școala de Sănătate Publică – Bloomington, și conducătorul studiului Universității Indiana.

Dintre persoanele incluse în studiu, un număr de 151 de participanți au dezvoltat cancer pancreatic. Cercetările au constatat că fiecare scădere de 100 de miligrame–pe-zi a aportului de magneziu, este asociată cu o creștere de 24 la sută în apariția cancerului pancreatic. Prin urmare, studiul a constatat că efectele magneziului asupra cancerului pancreatic nu par a fi modificate în funcție de vârstă, sex, indicele de masă corporală sau utilizarea medicamentelor anti-inflamatoare nesteroidiene, dar sunt limitate la persoanele care au luat suplimente de magneziu, fie sub formă de multivitamine, fie ca suplimente individuale.

„Pentru cei cu un risc mai mare de cancer pancreatic, adăugarea suplimentelor de magneziu la dietă se poate dovedi un obicei benefic în prevenirea acestei boli”, a declarat Dibaba. „În timp ce este nevoie de mai multe studii pentru a verifica aceste concluzii, populația trebuie să se străduiască să respecte recomandările privind respectarea dozelor zilnice de magneziu prin dietă, incluzând în alimentație legumele cu frunze verzi, sau semințele și nucile oleaginoase, pentru a preveni orice risc de apariție a cancerului pancreatic.”

Sursa: Medical News Today

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba