Semne premature de apariție a cancerului

Când vine vorba de cancer, nimeni nu vrea să fie expus unui diagnostic pozitiv. Din păcate, mulți oameni sunt surprinși când află că semnele unui posibil cancer au existat de mult timp, însă ei nu le-au recunoscut. Deoarece depistarea precoce este de cele mai multe ori cheia către un prognostic mai bun, este foarte important să nu ignorăm următoarele semne de apariție a cancerului.

Nivelul de oboseală ridicat

În timp ce unele stări de oboseală își au justificarea în programele încărcate din viața noastră, pot exista totuși, momente în care să dormim mai mult pentru a ne odihni, mai mult ca de obicei. Într-un raport al Societății Americane de Cancer se remarcă faptul că acest semn ar putea sugera apariția unui cancer precum leucemia, cancer de colon sau stomac. Acest simptom poate sugera și apariția unor tipuri de cancer care provoacă o pierderea mare de sânge.

Febra pe o perioadă mai lungă

O febră ușoară poate reprezenta un semn a existenței unei infecții. În plus, poate fi un semn al unui tip de cancer precum boala Hodgkin, leucemia sau limfom-ul non-Hodgkin. Deoarece acesta ar putea fi primul semn pentru tipurile de cancer precizate anterior, este recomandată verificarea periodică a temperaturii.

Probleme la înghițire

Pe lângă apariția problemelor de înghițire, un alt semn îngrijorător este dat de leziuni ale buzelor care nu se vindecă în parametrii normali de timp, o durere în gât care nu dispare sau care se repetă, răgușeală persistentă, sângerare neobișnuită sau durere inexplicabilă a gurii. Potrivit Institutului National de Sănătate, semnele prezentate anterior pot prevesti apariția cancerului oral adică cancer la gât, cancer esofagian sau cancer la limbă.

Pierderi inexplicabile în greutate

Deși poate fi un paradox în condițiile în care obezitatea este văzută ca o epidemie pe întreg mapamondul, pierderile inexplicabile în greutate ar trebui să fie îngrijorătoare. În timp ce, în parametrii normali o pierdere în greutate ar fi mai mult decât binevenită, dacă o persoană constată că a slăbit fără să urmeze o dietă sau fără să aibă o viață sportivă mai activă, ar trebui să se îngrijoreze pentru că poate fi un semn a apariției cancerului. Pierderea bruscă în greutate ar putea fi un semn al cancerului de stomac, pulmonar, esofagian sau a unui cancer pancreatic.

În cazul în care o persoană remarcă unul din semnele prezentate mai sus, este recomandat să se consulte un medic, cât mai curând posibil. De fapt, orice schimbare corporală semnificativă, care are loc fără un motiv anume, trebuie să fie precedată de prezența și consultul unui medic.

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba