Accuray lansează primul studiu care compară CyberKnife (SBRT) cu tehnicile chirurgicale și tratamentul IMRT pentru tratamentul cancerului de prostată în stadiu incipient

Compania americană Accuracy Incorporated (cotată Nasdag: ARAY) lider în radioterapia oncologică, anunță lansarea studiului internațional PEACE (Prostate Advances in Comparative Evidence) care compară terapia CyberKnife SBRT (Stereotactic Body Radiation Therapy), cu tehnicile de chirurgie laparoscopică manuală şi IMRT (radioterapie cu radiații modulate), pentru tratamentul cancerului de prostată localizat.

Studiul PACE își propune pe o bază solidă de dovezi publicate și prin crearea de probe comparative să susţină în viitor CyberKnife SBRT ca potențial standard în tratamentul cancerului de prostată localizat. Aceste informaţii vor permite medicilor şi pacienţilor să ia decizii cât mai documentate pentru un tratament bazat pe dovezi clinice.

În prezent, nu există un standard definit pentru tratamentul cancerului de prostată localizat. Lipsa unor date clinice comparative au împiedicat emiterea unor concluzii definitive care să specifice care tratament poate fi considerat preferat pentru cancerul de prostată localizat.

Deciziile de tratament au fost luate de cele mai multe ori pe baza experienţei anterioare, comparând concluzile unor tehnici de tratament învechite, sau a unor metode de tratament singulare. Medicii şi liderii grupurilor din industrie, inclusiv  AHRQ (Agency for Healthcare Quality and Research) și MEDCAC (Medicare Evidence Development and Coverage Advisory Committee), au solicitat un studiu care să compare cele mai populare opţiuni de tratament pentru a aduce claritate în acest domeniu.

Sursa Accuray

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba