10 Sfaturi simple pentru protejarea pielii de razele nocive ale soarelui

Crema de protecție solară este probabil una dintre cele mai simple modalități de prevenire a milioanelor de cazuri de cancer de piele ce sunt descoperite la controalele efectuate în fiecare an. Cu toate acestea, mulți dintre noi ignorăm beneficiile loțiunii pentru protecție solară. Un studiu recent arată că numai 14% dintre bărbații americani și 30% dintre femeile ce locuiesc în America folosesc cu regularitate crema de protecție solară pentru față și alte regiuni expuse ale corpului când ies din casă pentru mai mult de o oră.

Cum ar trebui să vă protejați pielea de expunerea la soare :

1. Folosiți creme pentru protecție solară, chiar și când este înnorat.

2. Aplicați o cantitate suficientă de cremă pentru protecție solară cu cel puțin 15 minute înainte de a ieși din casă, care să aibă un factor de protecție de cel puțin 30. De asemenea folosiți un balsam de buze sau un ruj cu același indice de protecție ridicat împotriva razelor soarelui.

3. Alegeți o cremă de protecție solară cu spectru larg ce vă oferă protecție atât împotriva radiațiilor UVA, cât și UVB. Asigurați-vă că este rezistentă la apă și are un factor de protecție solară de cel puțin 30. Alte tipuri de creme vă pot proteja împotriva arsurilor solare, dar nu vă pot oferi protecție în cazul cancerului de piele.

4. Reaplicați crema pentru protecție solară la fiecare două ore. Reaplicați la fiecare oră dacă înotați sau transpirați.

5. Fiți mai vigilenți în preajma apei și nisipului. Aceste suprafețe reflectă razele nocive ale soarelui, crescând șansele de arsuri.

6. Acoperiți complet copiii mai mici de 6 luni și aveți grijă să stea la umbră.

7. Limitați pe cât posibil timpul petrecut la soare în intervalul 10-16, deoarece atunci razele ating intensitatea maximă. Puneți în practică regula umbrei : dacă aceasta este mai mică decât dumneavoastră, razele soarelui sunt foarte puternice și ar trebui sa stați într-un loc cu umbră.

8. Este indicat să purtați bluze cu mâneci lungi și pantaloni lungi. Hainele închise la culoare și cele cu țesături mai strânse blochează mai mult razele solare ca cele albe sau cu țesături mai largi. Pentru protecție suplimentară alegeți haine ce conțin materiale cu protecție solară.

9. Accesorizați-vă cu o pălărie ce oferă umbră feței, gâtului și urechilor și cu o pereche de ochelari de soare; ochelari cu lentile ce absorb în proporție de 99% sau 100% razele UV, furnizând protecție optimă pentru ochi și țesuturile învecinate.

10. Fiți și mai precauți dacă luați medicamente ce vă fac mai sensibili la razele solare. Acestea includ anumite tipuri de antibiotice, anti-inflamatoare, hipertensive, antifungice, și chimioterapie.

Sursa : cancer.net

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba