Noua generație de arcterapie VMAT – tratamente mai rapide și doze de radiații mai mici pentru pacient

Elekta VMAT (terapie volumetrică cu modulație în arc) este noua generație de tehnici terapeutice Elekta cu modulație în arc, ce stabilește standarde mai ridicate pentru viteza de tratament radioterapeutic și reducere doza la pacient. Cu Elekta VMAT fasciculele de radiații unice sau multiple încojoară într-un arc neîntrerupt pacientul, sporind dramatic viteza tratamentului. Medicii pot utiliza Elekta VMAT în arc complet sau parțial, pentru a reduce timpii de  tratament de la opt sau doisprezece minute, cât sunt necesare în tratamentul „convențional”, la doar numai două minute.

Tehnologia cu imagini tridimensionale integrată în sistemele de tratament Elekta crește precizia Elekta VMAT. Acest lucru permite medicilor să vizualizeze tumoarea țintă în momentul tratamentului, și să ghideze terapia în două direcții – să maximizeze doza de radiații la țintă și să minimizeze expunerea țesuturilor sănătoase care-o înconjoară.

Elekta VMAT oferă medicului oncolog cea mai mare libertate de alegere în ceea ce privește modul de livrare și doza optimă din timpul tratamentului. Acest lucru este realizat prin flexibilitatea unică pe care o oferă sistemele de tratament Elekta, în controlul digital al tuturor parametrilor de tratament în mod simultan, ceea ce permite medicilor să manipuleze atât doza de radiații cât și doza imagistică. Aceste avantaje arată că pacienții primesc cu Elekta VMAT cea mai mică doză posibilă de radiații în afara zonei vizate de tratament.

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba