Gândirea pozitivă – un medicament pentru sănătate

Gândirea pozitivă este extrem de importantă pentru sănătate și are beneficii imense în vindecare, însă cum putem vedea partea pozitivă a vieții atunci când suntem în față unor situații asupra cărora nu avem control?

În primul rând, conștientizează că gândurile tale sunt cele care fac diferența. Fii atent la gândurile tale, la ceea ce spui despre tine și despre viața ta. Observă în tăcere ceea ce îți spui, cum îți spui, cum te simți în fața gândurilor și cum acționezi. Vei vedea că multe din lucrurile pe care ți le spui nu sunt adevărate și vorbește doar frica.  Faptul că azi nu te simți bine, nu înseamnă că mâine va fi la fel.  Începe să îți vorbeșți despre lucrurile bune din viața ta și fii recunoscător pentru ele. Tu ești cel care scrie povestea vieții tale.

Găsește un moment în fiecare zi în care să lași gândurile deoparte și să te răsfeți. Mănâncă sănătos, plimbă-te, odihnește-te și… respiră! Ai nevoie de o pauză, iar corpul tău îți spune asta. Ascultă muzica preferată, dansează, mergi cu bicicleta, practică respirația, învață să meditezi. plimbă-te prin natură, gătește și descoperă rețete sănătoase, umple casa cu florile preferate, descoperă sau redescoperă hobby—uri demult uitate. Și zâmbește! Un studiu al unei universități de prestigiu din America a demonstrat că zâmbetul reduce pulsul și presiunea arterială în situațiile stresante. Ori de câte ori simți nevoia, uită-te la o poză cu cei dragi, la un filmuleț amuzant și zâmbește.

Și spune-ți mereu: Eu POT!

Există multe dovezi care arată că atitudinea noastră și viziunea asupra vieții ne poate îmbunătăți sănătatea și  chiar și grăbi recuperarea din boală sau după un eveniment traumatic. Atitudinea pozitivă poate fi un medicament puternic în vindecare și are multe beneficii, printre care:

  • reducerea depresiei
  • îmbunătățirea sistemului imunitar
  • scurtarea timpului de vindecare
  • scăderea presiunii arteriale
  • reducerea nivelului hormonilor de stres
  • scăderea inflamației
  • creșterea energiei

Zâmbește! Știu că poți!

Psihoterapeut Adina Dan (Moraru)
Amethyst Radiotherapy Bucuresti

Adina Dan este psiholog psihoterapeut si s-a alaturat echipei Amethyst Bucuresti din anul 2014, f

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba