Grupuri de suport pentru bolnavii de neoplazie

„Povestea ta contează, suntem aici pentru tine”

                           

Grupurile de suport sunt grupuri de persoane aflate in situaţii de viaţă similare care se întâlnesc în mod regulat pentru a împărtăşi experienţele lor de viaţă. Un grup de suport este un loc sigur pentru a face schimb de idei despre cum se pot gestiona situaţiile dificile de viaţă, reprezintă o resursă valoroasă care te ajută să faci faţă mai bine şi să te simţi mai puţin izolat in timp ce-ţi construieşti noi conexiuni şi aplici tehnici de terapie vindecativă, descoperind căi de a gestiona provocările noi odată cu apariţia cancerului.

BENEFICII Şl OBIECTIVE:

  • Sfaturi şi informaţii de la persoane care au trecut prin situaţii asemănătoare
  • Oportunăţi de a-ţi folosi cunoaşterea, înţelepciunea și experienţa pentru a ajuta și alte persoane
  • Creşterea calităţii vieţii
  • Reducerea stresului, depresiei şi anxietăţii
  • Dezvoltarea unei viziuni mai clare despre paşii de urmat
  • Compararea unor informaţii despre resurse, cum ar fi doctori, clinici, tipuri de tratamente și opţiuni alternative
  • Acces la informaţii utile şi materiale educaţionale de ultimă oră atât la nivel naţional, cât şi internaţional
  • Autohipnoză pentru gestionarea durerii, psiho-terapia prin relaxare, imagerie şi hipnoză ericksoniană. Învăţarea autohipnozei.
  • Participanţii învaţă unii de la alţii pe măsură ce normalizăm diferite tipuri de anxietăţi şi câştigăm noi perspective/viziuni asupra reacţiilor noastre

Magia este în tine!

Informaţii suplimentare: Call center 021/9368

Mărturii

1. G. D. M. – „Amethyst Radiotherapy, cu siguranta un sistem complet si complex de forte angrenate toate pentru a servi unui singur scop : aducerea de zambete pe fetele si in sufletele oamenilor care au nevoie de ele mai mult ca niciodata. O piesa foarte importanta din acest mecanism este reprezentata de grupul de terapie si suport care isi desfasoara activitatea sub atenta supraveghere si calauzire a domnisoarei psiholog Moraru Adina. Subiectiv vorbind , grupul de suport a reusit sa imi arate importanta psihicului intr-o lupta pentru un viitor mai insorit si totodata , rolul zambetului si cat de mult influenteaza acesta deciziile pe care le luam in viata de zi cu zi. Am invatat cat de important e sa ai un cuvant cald de spus celui de langa tine si cat de bine te simti dupa ce il spui, cat de mica pare cea mai mare problema atunci cand nu esti singur si mai ales cata putere ai de fapt atunci cand stii unde sa o cauti. Orice om a plecat de acolo cu cel putin un zambet in plus pe fata si alte zece in inima. Ma bucur din suflet ca am avut ocazia de a colabora cu o echipa de profesionisti si ma bucur ca am cunoscut-o pe Adina care face o treaba extraordinara ajutand niste oameni minunati. Faptele ne definesc !”

2. S. M. N., 33 de ani – Adenocarcinom Bronhopulmonar ALK Pozitiv, IV.”Am participat la prima sedinta de terapie de grup cu Dr.Psiholog Adina Moraru, din pura curiozitate. Initial nu am crezut ca poate sa ma ajute mai ales ca deja trecusem pe la mai multi terapeuti, eram destul de dezamagita ca niciunul nu se prinde ca insir doar baliverne. Mi-am zis sa incerc si terapia de grup, ca-n filme.

De la prima terapie de grup am plecat destul de dezorientata dupa cateva exercitii de ras fortat. Celorlati parea sa le placa.

Desi m-am amuzat si am invatat cate ceva despre pacientii de cancer, mi-am zis, ca nu e pentru mine. Aveam nevoie de atentia terapeutului orientata catre mine, ori grupul era mare.

Intamplarea a facut sa am ocazia sa stau de vorba cu Adina in privat. S-a creat o punte intre noi. Am vorbit, mi-a dat un sfat. Urmandu-l, am pornit o avalansa, de bine mental si bucurie interioara.

Cancerul meu de categoria IV, in acest moment e in regresie. Tumorile s-au micsorat 1 cm in decurs de doua luni si cred ca in parte acest lucru se datoreaza psihologului Adina Moraru.

Atentia fina, tactul si universul bogat de care dispune, pus in slujba unui pacient dispus sa admita ca are o problema, pentru mine, au transformat-o pe Adina Moraru in psihoterapeutul care poate sa fie raspunsul. Iti mutumesc Adina!”

3. L. M. 48 ani – tumora malignă sân – “Adina te pup, Si eu ma gandesc cu drag la tine si te am dat exemplu in Turcia. Am povestit celor care au facut radiotrerapia in Turcia despre grupul de suport de la Amethyst”.

4. T.B.I – 57 ANI, CEREBRAL . “În contextul în care am ajuns la Amethyst (nu foarte fericit), mă bucur ca am cunoscut oameni deosebiți, profesioniști cu har care au facut șederea mea aici o oază de liniște și încantare. Vă mulțumesc pentru tot. “
“ domnul Prof.Dr. Chiricuță Ion este un medic excepțional cu care m-am înteles nemaipomenit pe întreaga durată de tratament, un medic care știe să aibe grijă de pacienții săi, să îi încurajeze și să îi asculte. Nu am venit să fac tratament, am considerat că am fost în vacanță și vă mulțumesc pentru toată atenția acordată. Fetele din recepție te lasă fară cuvinte, am admirat devoratamentul acestora și atenția acordată fiecărui pacient.”
“Psihologul clinicii, dra. Adina Moraru este o persoană ce rar ai să întâlnești, știe cum să comunice și cum să atragă pacienții. Am participat la suporturile de grup ce le-a implementat, totul datorită ei, datorită modului ei de a fi și nu în ultimul rând, eu fiind o persoană foarte energică, am vrut să mai dau puțin și altora, să îi încurajez

5. G. E – 37 ANI, SÂN. ” Dra. psiholog, Adina cum îmi place mie să-i spun, este ceva de vis, o vreau acasă la mine. Îi mulțumesc, chiar am avut nevoie de ea, când aveam ceva pe suflet mergeam la ea, m-a ajutat foarte mult. Am venit și cu familia pentru o întâlnire cu aceasta, i-a atras foarte mult pe copii, a reușit să scoată de la ei ceea ce eu reușesc mai greu, mulțumesc Adina!

6. C.A – 30 ANI, ORL. ”Am mers peste tot, am o boală mai rară pe care nimeni nu a încercat măcar să facă ceva. Aici în schimb, cu ajutorul dlui. Prof.Dr. Chiricuță Ion am reușit să primesc un tratament adaptat bolii mele. Vă mulțumesc! De asemenea am avut parte și de susținerea drei. psiholog, Adina Moraru, care m-a ascultat, m-a îndrumat și m-a făcut să mă simt în largul meu. Am participat alături de alți pacienți la suporturi de grup unde am întâlnit oameni diferiți, oameni cu care ai ce să discuți și cu care m-am împrietenit, am plecat cu noi prieteni.”

7. G.M – 75 ANI, COL UTERIN ” am avut lângă mine niște “îngeri”, vă mulțumesc că m-ați îndrumat și că m-ați suportat. Sunteți minunați! Dr. Barbu Cristian este un medic exemplu, care m-a susținut. Mă bucur că l-am întâlnit și că există și în România medici cu care poți colabora, de asemenea tot personalul este excepțional, nu ai avea de ce să te plângi. Mulțumesc!”

8. I. L. – 50 ani, CEREBRAL. „ Am participat cu plăcere la sedințele de psihoterapie de grup sau individuale organizate și conduse de către Dr.Psiholog Adina Moraru, o persoană care-ți devine dragă și apropriată de la prima întâlnire. Adina Moraru excelează prin charismă, este pozitivă și are puterea de a atrage interesul pentru ceea ce-și propune să obțină după o sedință de psihoterapie: bună dispoziție și chef de viață, eliberare de problemele generatoare de stres cu rezolvarea concretă pentru confortul psihic al pacienților, în ansamblu și individual. Aceste calităță demonstreaza pregătire de specialitate de înaltă clasă și pasiune pentru profesia de psihoterapeut oncolog.
Înainte de a o cunoaște pe Adina, eu chiar aveam o mare reticență privitor la eficacitatea psihoterapiei, pe care mi-a spulberat-o (numai ea știe cum…), mergând până la dorința mea de a continua ședintele, spre rezolvarea oricărei probleme care m-ar putea tulbura.”

9. G.D. M. – 21 ani, Limfom Hodkin. “Amethyst Radiotherapy, cu siguranță un sistem complet și complex de forțe angrenate toate pentru a servi unui singur scop : aducerea de zâmbete pe fețele și în sufletele oamenilor care au nevoie de ele mai mult ca niciodată. O piesă foarte importantă din acest mecanism este reprezentată de grupul de terapie și suport care își desfășoară activitatea sub atenta supraveghere și călăuzire a domnișoarei psiholog Moraru Adina. Subiectiv vorbind , grupul de suport a reușit să îmi arate importanța psihicului într-o luptă pentru un viitor mai însorit și totodată , rolul zâmbetului și cât de mult influențează acesta deciziile pe care le luăm în viața de zi cu zi. Am învățat cât de important e să ai un cuvânt cald de spus celui de lângă tine și cât de bine te simți după ce îl spui, cât de mică pare cea mai mare problemă atunci când nu ești singur și mai ales câtă putere ai de fapt atunci când știi unde să o cauți.
Mă bucur din suflet că am avut ocazia de a colabora cu o echipă de profesioniști și mă bucur că am cunoscut-o pe Adina care face o treabă extraordinară ajutând niște oameni minunați.”

10. U. V.– 49 ani, Adenocarcinom de prostată. “ Mulțumesc echipei Amethyst pentru tot profesionalismul de care a dat dovadă. Absolut tot personalul a fost de mare ajutor, începând de la recepție până la ședințele particulare cu doctorul oncolog, dr.Radu Ion. Am găsit un mare sprijin în grupul de suport, faptul ca nu am fost singurul care trecea prin asta mi-a dat speranța și m-a facut să înțeleg mai bine etapele acestei boli. Mă consider foarte norocos că am descoperit clinica Amethyst și am avut parte de tratament la cele mai înalte standarde. “

Înapoi la: Terapii suport

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba