Dr. Mihai Zerbea

Dr. Mihai Zerbea

Sugárterápiás orvosszakértő

Dr. Mihai Ionuț Zerbea 2019 óta sugárterápiás szakorvos, és 2021-ben csatlakozott a temesvári Amethyst csapatához, azzal a céllal, hogy a betegeknek modern, célzott, nemzetközi színvonalú kezelést nyújtson.

Tapasztalat

Rezidenssége alatt részt vett az SRROM által szervezett valamennyi rendezvényen és posztgraduális tanfolyamon. Részt vett a társult európai társaságok (ESMO, ESTRO) nemzetközi kongresszusain és preceptori tanfolyamokon a következő területeken: emlő, központi idegrendszeri, kolorektális és urogenitális tumorok.

Képzés

2014-ben szerzett diplomát a kolozsvári UMF Iuliu Hațieganu Általános Orvostudományi Karán, majd 2015 és 2018 között a kolozsvári Prof. Dr. Ion Chiricuță Onkológiai Intézetben végezte rezidensképzését. Ezalatt olyan önkéntes tevékenységekkel tűnt ki, mint a rezidensek képviselője, a Sugárterápiás és Orvosi Onkológiai Rezidensek Csoportjának koordinátora, a „Bevezetés a sugáronkológiába” workshop szervezője a Medicalis Nemzetközi Kongresszus 2017-es és 2018-as kiadásán. Szerzője és társszerzője volt olyan tudományos cikkeknek is, amelyeket országos kongresszusokon mutattak be. A Román Sugárterápiás és Orvosi Onkológiai Társaság (SRROM) 27. éves kongresszusán a „Rezidensek délutánja” szekcióban 1. helyezést ért el a „Re-sugárzás a recidiváló primer agydaganatok kezelésében: Egy retrospektív, egy intézményre kiterjedő tanulmány” című munka szerzőjeként.

Tagságok

2015 óta tagja a Román Sugárterápiás és Orvosi Onkológiai Társaságnak (SRROM), az Európai Orvosi Onkológiai Társaságnak (ESMO), Európai Terápiás Sugárterápiás és Onkológiai Társaságnak (ESTRO), Amerikai Sugáronkológiai Kollégiumnak (ACRO).

Szakterületek

Agy-, emésztőrendszeri, emlő-, nőgyógyászati és urogenitális daganatok.