Considerații privind tratamentul psihoterapeutic în cazul bolnavilor de neoplazie

Literatura de specialitate notează faptul că, în lumea dezvoltată, neoplazia este responsabilă pentru decesul unei persoane din patru, iar Organizația Mondială a Sănătății face predicția că numărul este în creștere până la sfârșitul anului 2020 la unul din trei (Corfield and Leader, 2012).

Prin atitudinea și comportamentul lor, oamenii contribuie la menținerea stării de sănătate sau dimpotrivă, la erodarea acesteia și instalarea bolii. Lucrarea își propune să evidențieze modul în care pot fi ajutați pacienții oncologici prin acordarea suportului terapeutic de către psiholog la Clinica de Radioterapie Amethyst din Otopeni. Activitatea psihologică se desfășoară prin organizarea grupurilor de suport pentru pacienții și familiile acestora, precum și a consilierii și psihoterapiei individuale.

Amethyst este prima clinică din Romania de radioterapie, unde au fost incluse, în mod gratuit, ședința inițială de psihoterapie și activitatea terapeutică în grupurile de suport pentru pacienți si familiile lor. Misiunea Centrului Amethyst este asigurarea pentru fiecare pacient în parte a accesului la servicii medicale și psihologice de cea mai înaltă calitate. Conceptul Amethyst are ca viziune activitatea multidisciplinară care integrează abordarea holistică a pacienților oncologici, punând la dispoziție pacienților servicii de oncologie medicală, radioterapie, imagistică medicală de tip computer tomograf, psihoterapie și nutriție.

Întregul articol poate fi citit în site-ul Jurnal de sănătate cu un click aici

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba