Lupta antiCovid continuă!

De la începutul pandemiei cu Virusul SARS-CoV-2 s-a observat că există un grup de pacienți cu risc crescut de a dezvolta complicații respiratorii severe și deces din cauza virusului. Acești bolnavi sunt în special cei în vârstă, cei cu boli cronice precum diabet zaharat, obezitate, boli pulmonare preexistente sau cancere.

Pragul Clinicilor Amethyst e trecut  zilnic de 500 de pacienți cu patologie oncologică , aceștia  efectuând radioterapie și chimioterapie. Grija pentru pacienții și personalul nostru ne-a determinat încă din prima săptămâna a lunii martie să luăm măsuri de prevenție și protecție antiCovid-19.

 Am implementat o serie de măsuri precum: reguli de distanțare în sălile de așteptare, limitarea accesului aparținătorilor, instalarea punctului de triaj, măsuri suplimentare de igienizare a sălilor de tratament și de așteptare,  instruirea personalului în folosirea echipamentelor de protecție personală.

Testare Real-Time PCR
Amethyst Radioterapie Cluj si Bucuresti

A fost și este în continuare un efort de a obține toate echipamentele de protecţie dar este și un efort enorm desfășurarea activităților medicale și de îngrijire în aceste echipamente. Disconfortul  termic dat de halatele și combinezoanele impermeabile, lipsa de aer cauzată de măști se asociază cu stresul constant de a nu greși în respectarea  măsurilor de asepsie și antisepsie.

 

Am implementat  în cadrul Clinicilor Amethyst, conform recomandării Institutului Național de Sănătate Publică, testarea Covid 19 prin metoda real time PCR din secreție nazofaringiană.

În momentul de față acest tip de testare oferă cea mai bună acuratețe. Toți pacienții în curs de chimioterapie sau radioterapie sunt testați  în mod gratuit. Recoltarea probelor se efectuează în fiecare dimineață în cortul de triaj de o echipă antrenată. Datorită colaborării bune cu Laboratorul de Genetică al Universității de Medicină și Farmacie Cluj Napoca, obținem rezultatele în 5-6 ore, astfel pacienții care vin pentru chimioterapie nu sunt nevoiți să se deplaseze  în două zile consecutive.

S-a efectuat testarea întregului personal medical al Clinicilor Amethyst . Ne-am bucurat de rezultatele negative obținute la toți membrii echipei.

Toate aceste eforturi sunt cu scopul de a evita răspândirea virusului și de a oferi continuitate tratamentelor oncologice esențiale pacienților noștri.

Pe această cale dorim să mulțumim pacienților și personalului pentru cooperare în luarea  acestor măsuri și pentru respectarea regulilor suplimentare.

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba