Cinci pacienți diagnosticați cu cancer vor beneficia gratuit de tratament prin radioterapie

În urma campaniei sociale “Învinge cancerul! Luptăm împreună!”, cinci pacienți diagnosticați cu cancer vor beneficia gratuit de tratament prin radioterapie

Campania socială Învinge cancerul! Luptăm împreună!, derulată în perioada 28 iunie 14 iulie, de către Amethyst- Radiotherapy – cea mai mare rețea europeană specializată în tratarea cancerului prin radioterapie în parteneriat cu FABC (Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România) a ajuns la final.

Cei cinci pacienți care vor beneficia gratuit de planuri complete de tratament al cancerului prin radioterapie de ultimă generație sunt patru femei și un bărbat:

  • Iuliana Mihăilescu – 46 ani, cancer pelvian;
  • Paraschiva Baltag – 74 ani, cancer la sân;
  • Valentina Guguianu – 56 ani, cancer la sân;
  • Luminița Argentina Stancu – 35 ani, cancer pelvian;
  • Ioan Miftode – 65 ani, cancer de prostată.

Cei cinci pacienți au fost selectați de către o comisie din care au facut parte Prof. Dr. Christian Chiricuță, Director Medical Amethyst – Radiotherapy și Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Pacienților de Cancer. Vârsta medie a aplicanților în cadrul programului “Învinge cancerul! Luptăm împreună” este de 57 ani. Afecțiunile canceroase au fost la nivelul sânului în procent de 33,3%, la nivelul prostatei – 18.5%, în zona pelviană – 14.8%, la nivel ORL – 11%, leucemie (cancerul sângelui) în procent de 7,4%. Restul procentajului de aproximativ 15% a fost constituit din pacienți suferind de cancer gastric, pulmonar și rectal.

“În România, doar un sfert dintre persoanele diagnosticate cu cancer au acces la tratament prin radioterapie de înaltă performanță care le-ar putea salva viețile. Prin aceasta campanie precum și prin întreaga activitate a clinicilor noastre oferim bolnavilor de cancer din întreaga țară oportunitatea de a beneficia atât de tehnologie medicală de vârf, cât și de o echipă de medici cu o pregătire excepțională, în cadrul uneia dintre cele mai moderne rețele specializate în tratarea cancerului din Europa. Tratamentele realizate în clinicile Amethyst Radiotherapy sunt recunoscute pentru conceptul medical modern și individualizat conform nevoilor medicale ale pacienților și în același timp accesibile unei game largi de pacienți. a declarat Ema Diea, Chief Executive Officer Amethyst – Radiotherapy Romania.

Tratamentul prin radioterapie IMRT-VMAT realizat la Amethyst – Radiotherapy include urmatoarele: consult medical inițial, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament de către comisia oncologică interdisciplinară , efectuarea CT-ului de planning, conturarea organelor la risc și a volumelor tumorale, stabilirea obiectivelor și a restricțiilor de doză, efectuarea calculului dozimetric și verificarea dozimetrică, verificare imagistică a poziționarii pacientului pentru iradiere, sedințele de iradiere, asigurarea și controlul calității permanente, controale interapeutice săptămânale.

Tehnologia de ultimă generație IMRT VMAT utilizată de Amethyst asigură unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume. Această metodă de iradiere externă se folosește în majoritatea tumorilor canceroase și se diferențiază de celelalte proceduri medicale prin precizia ridicată a iradierii și prin reducerea substanțială a timpului de expunere.

Amethyst Radiotherapy face parte din cea mai mare rețea de centre specializate în tratarea cancerului din Europa. A dezvoltat parteneriate cu centre de excelență precum Centrul de Oncologie Davidoff din Tel Aviv, Universitatea Wurzburg din Germania și Institutul European de Oncologie de la Milano (IEO).

Împreuna cu acești parteneri, Amethyst Radiotherapy garantează pacienților accesul la cele mai bune tehnologii și cunoștințe în domeniul radioterapiei.

Click aici pentru detalii despre Campania „Învinge Cancerul! Luptăm împreună!” 

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba