Pastila de optimism I

Cum să devenim optimiști și fericiți?
Cum să gândim pozitiv, evitând pesimismul și tristețea?

Sunt întrebări ce își caută, parcă, necontenit răspunsul. De fapt care este semnificația acestor cuvinte? Se referă la a vedea lumea prin lentile roz sau… negre ?

Am putea încerca o a treia variantă. Cea a gândirii raționale,  în care lentilele ar putea fi…transparente.  Prin aceste lentile, orientate spre interior,  putem să căutăm activitățile care ne plac și pe care am putea  să le facem. Și cel mai important, pe care alegem să le facem zilnic.

Prin aceste noi lentile, putem evalua care ne sunt în prezent punctele forte, pe care uneori le pierdem din vedere, mai ales atunci când ne confruntăm cu experiențe stresante. Încrederea în sine prin evidențierea calităților noastre poate contribui la soluționarea problemei.

Prin urmare, putem să înlocuim „nu pot” cu „ce pot să fac?”!

Oana Hetea
Psiholog Amethyst Radioterapie Cluj

„Nimic nu depinde de mine” cu „care sunt resursele de care dispun acum și pe care pot să le utilizez pentru ameliorarea/soluționarea problemei?”.

Și pentru că urmează weekendul îți propun să treci pe o lista ce îți place să faci și ce poți să faci și include-le în programul tău.

Lista mea începe acum. A ta cum arată?

Pe dată viitoare.