Chimioterapia

Chimioterapia este un tip de tratament anticanceros care folosește medicamente (injectabile sau administrate pe cale orală) pentru a distruge celulele canceroase. Chimioterapia acționează prin oprirea sau încetinirea creșterii celulelor canceroase care cresc și se divid rapid, dar poate afecta, de asemenea, celulele sănătoase. Deteriorarea celulelor sănătoase poate provoca reacții adverse, însă de cele mai multe ori, efectele secundare dispar când se finalizează tratamentul de chimioterapie.

În funcție de tipul de cancer și de cât este de avansat, chimioterapia poate:

Cum se utilizează chimioterapia?

Uneori, chimioterapia este folosită ca singură procedură în tratamentul cancerului. Totuși, cel mai adesea, chimioterapia este utilizată în combinație cu intervenții chirurgicale, radioterapie sau hormonoterapie.

În acest sens chimioterapia poate:

La clinica Amethyst, folosim chimioterapie neoadjuvantă pentru radiosensibilizarea celulelor canceroase, cât și tratament concomitent de radioterapie conform protocoalelor internaționale, în regim ambulator.
În centrul nostru, pacienții beneficiază de un mediu primitor și de îngrijire permanentă, pe durata ședințelor de radioterapie.
Departamentul de spitalizare de zi are 4 saloane destinate tratamentului chimioterapic. Personalul dedicat vă stă la dispoziție cu orice informații de care aveți nevoie pentru a înțelege modul în care acest tratament funcționează și, totodată, cum puteți gestiona posibilele efecte secundare care pot apărea pe durata tratamentului.

Citește și:

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăii, nr.42, Otopeni, Jud. Ilfov

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești, Jud. Cluj

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis