Brahiterapia

Brahiterapia (sau “radioterapia internă”) este o altă formă de radioterapie şi reprezintă un tratament avansat pentru afecţiunile oncologice, tratament ce presupune plasarea de semințe sau surse radioactive în interiorul sau în apropierea tumorii, surse care administrează o doză mare de radiaţie în volumul tumoral şi totodată reduc expunerea la radiaţii a ţesuturilor sănătoase. Termenul „brachy” vine din limba greacă şi înseamnă “distanțe scurte”. Astfel, brahiterapia este radioterapia administrată la o distanță scurtă: localizare, precizie şi high-tech.

Brahiterapia poate fi utilizată in mai multe tipuri de cancer, ca de exemplu:

La Amethyst, radioterapeuții noștri se concentrează în tratarea zonei ginecologice cu brahiterapie. Brahiterapia se poate face în ambulatoriu pentru zona ginecologică și nu necesită nici o intervenție chirurgicală. Dimpotrivă, brahiterapia în tratarea cancerului de sân, de exemplu, necesită plasarea aplicatorilor ce furnizează radiații în interiorul sânului după mastectomie, iar această procedură implică chirurgie.

La Amethyst se realizează brahiterapie intracavitară, de tip HDR în sesiuni scurte de 2-4 minute în funcție de tipul tratamentului, respectiv curativ sau post-operator/neo-adjuvant.

Aparatul de tratament Flexitron, este o instalaţie de brahiterapie telecomandată cu debit mare al dozei de radiaţie (HDR) dotată cu o sursă radioactivă încapsulată care conţine radioizotopul Iridiu 192. Sursa radioactivă este plasată în volumul tumoral prin intermediul tuburilor de transfer care se conectează la instalaţia de tratament şi a setului de aplicatori specifici localizării. Poziţiile şi timpii de staţionare ai sursei radioactive necesari pentru a obţine o distribuţie a dozei optime sunt calculaţi cu sistemul computerizat pentru planificarea tratamentului Oncentra.

Beneficiile brahiterapiei:

Citește și:

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăii, nr.42, Otopeni, Jud. Ilfov

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești, Jud. Cluj

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba