Kemoterápia

A kemoterápia olyan típusú rákkezelés, amely (injekciózható vagy szájon át szedett) gyógyszereket használ a rákos sejtek elpusztítására. A kemoterápia a gyorsan növekvő és osztódó rákos sejtek növekedését állítja le vagy lassítja, de az egészséges sejtekre is hatással lehet. Az egészséges sejtek károsodása mellékhatásokat okozhat, de a legtöbbször a kemoterápiás kezelés befejeztével a mellékhatások megszűnnek.

A rák típusától és előrehaladott állapotától függően a kemoterápia:

Hogyan alkalmazzák a kemoterápiát?

Néha a kemoterápiát alkalmazzák a rák kezelésének egyetlen eljárásaként. Leggyakrabban azonban a kemoterápiát műtéttel, sugárkezeléssel vagy hormonterápiával kombinálva alkalmazzák.

Ilyen értelemben a kemoterápia:

Az Amethyst klinikán neoadjuváns kemoterápiát alkalmazunk a rákos sejtek sugárérzékenyítésére, valamint a nemzetközi protokolloknak megfelelő, ambuláns alapon végzett, egyidejű sugárterápiás kezelést.

Központunkban a betegeket a sugárterápiás kezelések során barátságos környezet és éjjel-nappal tartó ellátás várja.

A nappali kórházi részleg 4 kemoterápiás kezelésre alkalmas kórteremmel rendelkezik. A szakképzett személyzet készséggel áll rendelkezésre minden olyan információval, amelyre szüksége van ahhoz, hogy megértse, hogyan működik ez a kezelés, és hogyan kezelheti a gyógykezelés során fellépő esetleges mellékhatásokat.

Olvassa el még:

Bukarest

Telefon: 021.9368
Cím: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Kolozsvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Temesvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis