Brachyterápia

A brachyterápia (vagy belső besugárzás) a sugárterápia egy másik formája, a daganatos betegségek korszerű kezelése, amelynek során magokat vagy radioaktív sugárforrásokat helyeznek a daganatba vagy annak közelébe, hogy nagydózisú sugárzást juttassanak a daganatba, miközben csökkentik az egészséges szövetek sugárterhelését. A „brachy” kifejezés a görög nyelvből származik, és „rövid távolságokat” jelent. A brachyterápia tehát közelről alkalmazott sugárterápia: lokalizált, pontos és high-tech.

A brachyterápia számos ráktípusnál alkalmazható, mint például:

Az Amethystnél sugárterapeutáink a nőgyógyászati terület brachyterápiás kezelésére összpontosítanak. A brachyterápia ambulánsan végezhető a nőgyógyászati területen, és nem igényel műtétet. Ezzel szemben például a mellrák kezelésére szolgáló brachyterápiához a mell eltávolítása után a mell belsejébe sugárzást végző applikátorokat kell elhelyezni, és ez az eljárás műtéttel jár.

Az Amethystnél a HDR típusú intrakavitális brahiterápiát rövid, 2-4 perces üléseken végzik, a kezelés típusától függően, azaz gyógyító vagy posztoperatív/neoadjuváns kezelésként.

A Flexitron kezelőkészülék egy távirányítású, nagy dózisteljesítményű (HDR) brahiterápiás készülék, amely Iridium 192 radioizotópot tartalmazó, kapszulázott radioaktív forrással van felszerelve. A radioaktív sugárforrást a kezelőberendezéshez és a helyspecifikus applikátor-készlethez csatlakozó transzfercsöveken keresztül juttatják a daganatba. Az optimális dóziseloszlás eléréséhez szükséges radioaktív sugárforrás pozícióit és stacionárius idejét az Oncentra számítógépes kezeléstervező rendszerrel számítják ki.

A brachyterápia előnyei:

Olvassa el még:

Bukarest

Telefon: 021.9368
Cím: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Kolozsvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Temesvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Gyulafehérvár

Telefon: 021.9368
Cím: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba