Fájdalomszabályozás

A fájdalom összetett tünet, amely hatással van a rákbetegek életminőségére és pszichológiájára. A rákos fájdalom lehet magának a betegségnek a következménye, de lehet a kezelések, például a műtét, a sugárkezelés és a kemoterápia következménye.

Bár a fájdalom általában viszonylag későn jelentkezik a betegség természetes lefolyásában, a rák leggyakoribb tünete, a betegek 30-40%-ánál jelen van a diagnózis felállításakor, 40-70%-ánál a kezelés megkezdésekor és 70-90%-ánál a végső fázisban. A fájdalom előfordulása a daganat típusától függ, és a tüdőrákos betegek 52%-a és a leukémiás betegek 5%-a között mozog.

Fájdalomtípusok

A klinikai leírástól függően a fájdalom lehet:

A fájdalom értékelése elengedhetetlen a kielégítő fájdalomcsillapításhoz, és hat alapelvet foglal magába:

A rákos fájdalom azonban kontrollálható. A fájdalomcsillapítás legjobb terápiás stratégiája az, amelyet a beteg az orvosi csapattal együttműködve hajt végre. A fájdalomkezelés támogatása bizonyos esetekben szükséges, a betegség stádiumától függően, amikor a fájdalom nagyon erős lehet.

A fájdalom szinte mindig enyhíthető, ha:

Mit ajánlunk?

Az Amethyst klinikán biztosítjuk arról, hogy az onkológiai bizottság kezdetektől fogva a leghatékonyabb terápiás stratégiát dolgozza ki a fájdalom leküzdésére. Ugyanakkor az orvosi csapat gondoskodik arról, hogy tájékoztatást kapjon a fájdalomcsillapítási módszerekről és fájdalomcsillapítási technikákról, például a relaxációról és a biofeedbackről. A fájdalmat a betegség részeként kezelik, ezért kezelése fontos szerepet játszik a gyógyulási folyamatban. Orvosi csapatunk minden lépésnél Önnel van, hogy biztosítsa a fájdalom megfelelő kezelését.

Olvassa el még:

Bukarest

Telefon: 021.9368
Cím: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Kolozsvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Temesvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Gyulafehérvár

Telefon: 021.9368
Cím: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba