Studiile clinice

Ce sunt studiile clinice?

Studiile clinice reprezintă modalități de cercetare, efectuate pe subiecți umani sănătoși sau cu diverse boli, care au ca scop identificarea unor noi modalități terapeutice, a unor tehnici noi de diagnostic sau prevenție, sau de combatere a efectelor adverse date de boală sau de tratament.

Studiile clinice în oncologie

Ele sunt esentiale pentru continua dezvoltare, atât a oncologiei, cât și a celorlalte ramuri medicale. Oncologia a cunoscut o dezvoltare aparte în ultimii ani, prin apariția a numeroase medicamente inovatoare, tehnici de RTE sau combinații ale acestora. Toate acestea au ca scop prelungirea supraviețuirii și/ sau asigurarea unei calități mai bune a vieții.

Studiile clinice reprezintă ultima etapă a unui proces îndelungat, care începe prin cercetare în laboratoare. Cercetătorii studiază îndelungat efectele unei terapii noi asupra celulelor canceroase pe modele experimentale de laborator. De asemenea, se identifică efectele adverse ale acestora. Scopul studiilor este identificarea eficacității și siguranței unei terapii noi.

Aceste studii se desfășoară după protocoale foarte riguroase și bine puse la punct. Pacienții sunt foarte atent urmăriți, conform unor standarde înalte de calitate.

Astăzi, pacienții trăiesc mai mult datorită succesului terapiilor anticanceroase, care sunt rezultatul studiilor clinice din trecut. Cu ajutorul lor, medicii determină dacă terapiile noi sunt sigure și eficiente și dacă sunt mai bune decât terapiile existente. Participarea în studii clinice va ajuta tratamentul viitorilor pacienți, reprezentând cheia progresului împotriva cancerului.

La clinica Amethyst din Cluj derulăm studii clinice naționale și internaționale de 8 ani, numeroase fiind încheiate cu succes. La ora actuală, există studii clinice active pe următoarele patologii: cancerul esofagian, mamar, pulmonar, al vezicii urinare, ovarian, cancerele sferei ORL, cancerul renal și în melanomul malign.

 

  Emoke

Dr. Emoke Palyi Kiss

Medic Specialist Oncologie Medicală

Amethyst Cluj

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba