Tratamentul IMRT, optim pentru cancerul de prostată localizat

Tratamentul pentru cancerul de prostată localizat cunoscut sub numele de terapie cu radiații de intensitate modulată (IMRT) este mai bun decât terapia convențională cu radiații (CRT) pentru că reduce anumite efecte secundare şi previne reapariţia cancerului de prostată, potrivit unui studiu publicat în 18 aprilie 2012 de Journal of American Medical Association.

Studiul a arătat, de asemenea că IMRT este la fel de eficient ca terapia cu protoni, o tehnică mai nouă, care a crescut în popularitate în ultimii ani. Dr. Ronald Chen, autorul principal al studiului, spune: „Pacienţii şi medicii sunt adesea atrași de noile tratamente, dar nu au existat multe studii care să compare în mod direct, noile opţiuni de radioterapie cu cele vechi.”

Dr Ronald Chen este profesor asistent de radioterapie oncologică și cercetător la Centrul de Cercetare Sheps pentru Servicii de Sănătate de la Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill. Este de asemenea membru al UNC Lineberger Comprehensive Cancer Center.

„În ultimii 10 ani, IMRT a înlocuit în mare măsură tratamentul convenţional CRT ca tehnică principală de iradiere pentru cancerul de prostată, fără prea multe date care să susțină această decizie. Acest studiu a validat schimbarea care a fost pusă de noi în practică și arată că IMRT controlează mai bine cancerul de prostată şi există mai puține efecte secundare.”

„Comparând IMRT cu terapia cu protoni datele noastre arată că pacienții IMRT a avut o rată mai scazută de efecte secundate gastro-intestinale, dar nu au existat diferențe semnificative în ratele de efecte adverse sau alte terapii suplimentare.” (Dr. Ronald Chen)

sursa: EurekAlert

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba