Nanoparticulele de aur ar putea fi folosite în viitor ca tratament înlocuitor al radioterapiei

Ultimele studii realizate de cercetătorii americani au demonstrat potențialul deosebit al nanoparticulelor de aur în tratamentul împotriva celulelor canceroase, deschizând astfel noi căi de tratament ce ar putea reduce necesitatea de folosire a radioterapiei ca tratament.

Cercetătorii de la Brown University și de la Universitatea din Rhode Island au dezvoltat împreună o nouă tehnică de îmbunătățire a tratamentului cu radioterapie pentru organismele afectate de celulele canceroase.

Nanoparticulele de aur sunt introduse în celulele canceroase prin utilizarea de Peptide de inserție cu pH scăzut (pHLIP), compuși care sunt atrași de mediile acide. Savanții au descoperit că particulele pHLIP se acumulează în jurul siturilor tumorale deoarece celulele canceroase au tendința de a fi mai acide din punct de vedere al pH-ului decât cele sănătoase.

Echipa de cercetători a atașat nanoparticule de aur la pHLIP și a injectat compusul astfel obținut în probe de țesut tumoral. Ei au arătat că celulele canceroase au avut o rată de supraviețuire de 24% mai mică decât celulele iradiate, fără injectare și cu 21% mai mică la injectarea individuală a particulelor de aur, fără a pHLIP.

Savanții speră că tehnologia care va fi în curând testată pe modele de cancer animal, va conduce la aplicații clinice ale acesteia pentru utilizare la om. Există potențial pentru direcționarea mai precisă asupra tumorilor și o reducere semnificativă a dozei de radiații oferite pacienților în cazul în care pHLIP sunt transportate de nanoparticule.

Sursa: MedIndia.net

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba