Vremuri de pandemie – Dr. Cătălin Iacob

e mijloace mi-am ales pentru a răspunde agresiunii Covid-19?

Luciditatea și fapta!

Dr. Cătălin Iacob
Medic Primar Radioterapie și Specialist Oncologie Medicală Amethyst

În primul rând am selectat informațiile brute, le-am cernut de balast, le-am stocat și am lăsat răgaz să se așeze. Am coroborat date simple și am făcut apel la BUNUL SIMT. Mai ales, nu am tras concluzii pripite, definitive. Am lăsat loc și timp pentru îndoială, pentru reflecție.

Evident, am ales să respect strict legea și îndemnul #STAMACASA. Deși, rămasul în casă, de-a valma, a fost cam singură măsură coerentă (nu neapărat corectă!) luată de Guvern. În fine, în acest interval am avut prilejul să cad mai des pe gânduri, în încercarea de a gândi cu mintea mea (parafrază la un titlu de carte!). Și mi-a fost bine, în încercarea de a fi lucid.

 

 

 

A doua cale, complementară lucidității, a fost Fapta! Adică am muncit! Simplu, în Clinica Amethyst Cluj, am încercat și am reușit să ne îngrijim pacienții, prin mijloace paradoxale adesea, prin proceduri accelerate uneori, mult încetinite alteori.

Pentru armonizarea măsurilor de protecție împotriva virusului nebun și puțin cunoscut, cu nevoia de tratare și supraveghere a pacientului cu afecțiune oncologică. Cum am făcut asta? Prin muncă în echipa!

Întotdeauna am fost adeptul acestui mod de lucru. Deciziile manageriale și procedurale au fost ferme, autoritare și toți am ales să le aplicăm. Și din nou, mi-a fost bine. Bun, gânduri și fapte! Dar am avut nevoie și de de-tensionare, de un pic de hipotonie.

Cum mi-am rezolvat nevoia de lene? Nesofisticat, fără patetism, am observat Spectacolul și Frumusețea Lumii ! Chipuri și Locuri! Splendori! Am glisat între real și imaginar. Mi-am gătit singur și am ascultat muzică! Da, mi-a fost bine!

 

Dr. Cătălin Iacob

Medic Primar Radioterapie și Specialist Oncologie Medicală Amethyst

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba