COVID-19

In contextul situatiei generate de pandemia de Coronavirus – COVID19, principala noastra preocupare ramane grija pentru pacienti si pentru personalul medical.

In cadrul Clinicilor Amethyst – pacientii oncologici isi continua tratamentele fara intrerupere si in aceasta perioada.

Stim cat de important este ca pacientii oncologici sa isi continue tratamentele si tocmai de aceea, am implementat urmatoarele masuri pentru a-i proteja:

  1. Identificam rapid pacientii cu simptome de infectie respiratorie, imediat la prezentarea in clinica.

Pacienții care au o infecție COVID-19 pot sa aiba simptome care seamana mult cu simptomele de gripa sau alte viroze respiratorii. Medicii si asistentele medicale manifesta atentie si grija pentru a identifica rapid persoanele cu simptome de infectii respiratorii, astfel incat aceste persoane sa beneficieze de ingrijirea potrivita, iar ceilalti pacienti sa nu fie expusi riscului de infectie. Toti pacientii care se adreseaza clinicilor noastre sunt verificati pentru a se exclude suspiciunea de infectie cu noul coronavirus.

  1. Asiguram masti de protectie pentru pacientii cu simptome de infectii respiratorii care se adreseaza clinicilor si insotitorilor acestora.

Fiecare pacient care are simptome de infectie respiratorie primeste masca de protectie. Punem la dispozitia pacientilor masti in conformitate cu recomandarile actuale: nu recomandam si nu incurajam utilizarea nejustificata a mastilor.

  1. Avem spatii de izolare a cazurilor suspecte de boli infectioase in fiecare clinica. 

Fiecare unitate sanitara are definita o zona de izolare a persoanelor considerate posibil infectate, o zona separata de restul spatiilor, pentru a proteja pacientii clinicii respective de contactul prelungit cu un posibil caz -sursa.

  1. Igiena mainilor, atat a personalului cat si a pacientilor, este regula pe care o respectam cu maxima strictete.

Tot personalul din clinicile noastre cunoaste si aplica aceasta masura de siguranta primordiala. Asiguram toate conditiile pentru ca nimeni inclusiv pacientii nostri, sa nu se abata de la igiena riguroasa a mainilor (ne asiguram de instruirea corecta  atat a personalului cat si a pacientilor si asiguram resursele necesare).

  1. Asiguram igiena riguroasa suplimentara a tuturor spatiilor. 

Programul de curatenie si dezinfectie este prestabilit si se respecta cu rigurozitate maxima. Sunt stabilite si cunoscute de intreg personalul momentele in care este necesara curatenia si dezinfectia, care sunt solutiile si concentratia lor corecta, care sunt materialele si tehnicile corecte de lucru. Sunt utilizate doar substante dezinfectante care sunt avizate de autoritati.

  1. Asiguram dezinfectia suplimnentara, rapida si corecta a spatiilor posibil contaminate.

Avem instituite proceduri pentru dezinfectia spatiilor posibil contaminate si avem toate echipamentele necesare pentru realizarea acestor proceduri. Sunt utilizate metode complementare de dezinfectie precum nebulizarea si utilizarea lampilor cu raze ultraviolete.

  1. Asiguram echipamente de protectie completepentru intreg personalul.

Ne asiguram ca aceste echipamente nu sunt reutilizate. Aceste echipamente sunt inlaturate in conformitate cu recomandarile, ceea ce permite ca restul consultatiilor sa se efectueze in conditii de siguranta a pacientilor.

  1. Indrumam telefonic pacientii cu simptome, posibil suspecti, catre apelul de urgenta 112, conform procedurilor transmise de autoritati.

Ne asiguram, inca de la programarea pacientului (telefonica, electronica) in situatia unui pacient cu simptome de infectie respiratorie care poate fi considerat suspect acesta sa fie indrumat direct catre serviciul de urgenta 112, pentru a se evita contactul cu alte persoane pe parcursul transportului sau cu ceilalti pacienti ai clinicii, astfel de pacienti trebuind sa primeasca ingrijirile necesare doar in unitatile sanitare specificate de Ministerul Sanatatii.

  1. Toate indicatiile autoritatilor sunt considerate un minim obligatoriu si ne asiguram de imbunatatirea si respectarea lor. Pastram permanent legatura cu autoritatile si impartasim tuturor regulile noastre de buna practica.

Pentru gestionarea corecta a cazurilor si pentru a impiedica raspandirea infectiei suntem in conexiune permanenta cu autoritatile si ne asiguram ca toate masurile recomandate de acestea vor fi respectate si implementate.

  1. Luam permanent masuri de incurajare atat a personalului, cat si a pacientilor sa respecte regulile de igiena respiratorie si igiena mainilor. Ne asiguram de respectarea acestora.

Personalul si pacientii sunt incurajati, de asemenea, sa practice igiena respiratorie (de exemplu, gesturile de protectie necesare in cazul tusei, stranutului, purtarea mastilor in situatia unor simptome de boala respiratorie). Luam masuri pentru informarea personalului si a pacientilor, pregatind, oferind si punand la indemana materiale pentru informarea corecta.