Radioterapia Stereotactică

Radioterapia stereotaxica este un tratament nechirurgical care folosește radiațiile ionizante pentru a trata cu doze mari și precizie submilimetrică un spectru larg de tumori endocraniene maligne și  benigne inoperabile precum și tumori maligne sau metastaze cu alte localizări în corp.

Inițial a fost descrisă de neurochirurgul suedez Leksell în anii 50 și odată cu avansul tehnologic tehnica a fost perfecționată și a intrat în arsenalul radioterapiei moderne.

Pentru a implementa o astfel de tehnică este nevoie de personal medical și tehnic calificat, acceleratoare de ultima generație cu capacitatea de a livra doze mari într-o scurtă perioada de timp, colimator cu lamele milimetrice pentru  creșterea preciziei , imagistică 3D integrată , masă de tratament cu 6 grade de libertate (6 DOF) precum și tehnică de calcul performantă pentru a genera planuri de complexitate ridicată.

Dr. Bujor Laurentiu
Medic Primar Radioterapie si Medic Specialist Oncologie Medicala

Clinicile Amethyst efectuează în mod curent acest tip de tratament având dotări conforme cu cele mai înalte standarde. Dr. Bujor Laurențiu, directorul medical Amethyst Otopeni și Dr Kacso Gabriel , director medical Amethyst Cluj coordonează echipele care efectuează aceste tratamente formate  din fizicieni experți, medici și asistenți de radioterapie cu vechime.

Prof. Dr. Kacso Gabriel
Medic Primar de Radioterapie și Oncologie Medicală

Indicațiile sunt puse după o consultație inițială și în cel mult o săptămâna tratamentul poate fi început în funcție de urgență.

Citeste mai mult despre Radioterapia Stereotactica

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba