Daniela Adam-Fizician Medical Amethyst

Daniela Adam, fizician medical acreditat de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, nivel II, este membru al Colegiul Fizicienilor Medicali din România și al Societății Române de Radioprotecție.

Începând cu anul 2009 și-a desfășurat activitatea ca fizician medical în secțiile de radiologie și imagistică din Spitalul Universitar București și Spitalul Clinic Caritas, precum și în secția de radioterapie din Spitalul Clinic Colțea, acumulând experiența în efectuarea și aplicarea planurilor de tratament pentru pacienții oncologici.

A participat la cursuri de fizică în radiologie și imagistică medicală, radioterapie și radioprotecție organizate de Institutul Oncologic Cluj, Institutul de Fizică Nucleară Măgurele, Colegiul Fizicienilor Medicali din România, precum și la un stagiu de perfecționare efectuat în Centrul Privat de Radioterapie Claude Bernard din Metz, Franța unde a dobândit și aprofundat cunoștințele despre tehnicile moderne de radioterapie IMRT- VMAT.

În anul 2010 Daniela Adam a obținut diploma de masterat în fizică medicală, susținând lucrarea de disertație despre dozele încasate de pacienții investigați în departamentele de radiologie și imagistică medicală din România.

Actualmente este doctorand al Facultății de Fizică București elaborând studii despre dozele încasate de organele la risc în urma efectuării și aplicării planului de tratament utilizând tehnici moderne de radioterapie IMRT.
Daniela Adam a participat și prezentat în cadrul sesiunilor științifice organizate de Facultatea de Fizică București, articole despre dozele încasate în urma investigațiilor angiografice în radiologia intervențională, precum și despre tehnicile moderne de radioterapie IMRT.

În cadrul Centrului de Radioterapie Amethyst București, Daniela Adam elaborează planuri de tratament computerizat pentru tehnica de iradiere VMAT, contribuie la elaborarea și aplicarea procedurilor de asigurare a calității pentru acceleratoarele liniare medicale și CT simulator, procese deosebit de importante în aplicarea cu precizie a tratamentelor de radioterapie IMRT- VMAT.

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba