Dr. Alexandru Grigorescu – Medic primar oncologie medicală Amethyst

Dr. Alexandru Grigorescu este în prezent, cercetător ştiinţific gradul I, doctor în ştiinţe medicale și medic primar oncologie medicală cu competenţe în bronhologie și îngrijiri paliative la Institutul Oncologic Bucureşti.

Dr. Alexandru Grigorescu are o bogată activitate medicală, de aceea este reprezentant al României în Grupul de Paliaţie al Societăţii Europene de Oncologie Medicală (ESMO-PCWG), reprezentant naţional în Societatea Internaţională de geriatrie oncologică (SIOG), membru al Societăţii Americane de Oncologie Clinică, membru al Societăţii Internaţionale de Studiu al Cancerului Bronhopulmonar (IASLC), președinte al Societăţii Naţionale de Oncologie Medicală din România (SNOMR), membru în Advisory Board al revistei „FramingHam on lung cancer”, membru în comitetul editorial al revistei „Oncolog Hematolog” și senior Editor la „Romanian Journal of Oncology and Hematology”.

A urmat un lung șir de stagii de pregătire și cursuri naționale și internaționale de interes în domeniu, printre care menționăm „Stagiul practic de oncologie medicală și bronhoscopie intervențională” la Spitalul Laennek dinNantes în Franța, „Stagiul de curieterapie endobronșică” la Spitalul Guillaume et Rene Laennec din Nantes în Franța, „Good Clinical Practice in Medical Oncology” la Copenhaga în Danemarca, „Advanced course in thoracic tumors” la Rhodes în Grecia, „Community in practice – Adaptarea cunoștințelor în diagnosticul și tratamentul cancerului bronhopulmonar” la Hamburg în Germania, „ESMO grant în îngrijiri paliative” la St. Galen în Elveția.

A participat la conferințe și congrese naționale precum și la manifestări științifice internaționale în perioada 1992 și până în prezent.

Activitatea profesională a D-lui Dr. Alexandru Grigorescu are deasemenea o importanță majoră în domeniul cercetării prin elaborarea și coordonarea unor programe de investigare în studii clinice, în activitatea didactică prin rolul sau de președinte de cursuri, lector ESMO și ASCO, și nu în ultimul rând prin publicațiile științifice ale acestuia, fie articole sau cărți, tipărite atât în Romania cât și în state membre ale Uniunii Europene.

În cadrul Centrului de Radioterapie Amethyst București, dl. Dr. Alexandru Grigorescu în calitate de medic primar oncologie medicală, face parte din Comisia Oncologică, participă la stabilirea și aplicarea strategiei multidisciplinare de tratament, oferind servicii medicale de oncologie medicală la cele mai înalte standarde europene.

Înapoi: la Medici oncologi

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba