Mihai Daniel Suditu-Fizician Medical Amethyst

Mihai Suditu

Mihai Suditu

Mihai Daniel Suditu, fizician medical acreditat de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, nivel II, este membru al Colegiului Fizicienilor Medicali din România.

Începând cu anul 2008 și-a desfășurat activitatea ca fizician medical în secția de radioterapie a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, acumulând experiență în efectuarea și aplicarea planurilor de tratament.

A participat la cursuri de fizică în radioterapie și radioprotecție organizate de Institutul Oncologic Cluj, Institutul de Fizică Nucleară Măgurele, precum și la un stagiu de perfecționare efectuat în Centrul Privat de Radioterapie Claude Bernard din Metz, Franța unde a dobândit și aprofundat cunoștințele despre tehnicile moderne de radioterapie VMAT.

În anul 2010 a obținut diploma de masterat susținând lucrarea de disertație despre brahiterapia HDR.

Actualmente este doctorand al Facultății de Fizică București elaborând studii despre modul de implementare și evaluare a planului de tratament utilizând tehnici moderne de radioterapie VMAT.

A participat și prezentat în cadrul sesiunilor științifice organizate de Facultatea de Fizică București articole despre tehnicile moderne de radioterapie VMAT.

În cadrul Centrului de Radioterapie Amethyst București, Mihai Suditu elaborează planuri de tratament computerizat pentru tehnica de iradiere VMAT și radioterapia de ortovoltaj, contribuie la elaborarea și aplicarea procedurilor de asigurare a calității pentru acceleratoarele liniare medicale, CT simulator și ortovoltaj, procese deosebit de importante în aplicarea cu precizie a tratamentelor de radioterapie VMAT și ortovoltaj.

Înapoi la: Fizicieni medicali