Violeta Ciocâltei-Fizician Medical Amethyst

Violeta Ciocâltei, fizician medical principal acreditat de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, nivel II, este membru fondator al Colegiului Fizicienilor Medicali din România, făcând parte din Comisia Administrativă și Financiar-Contabilă.

Din 1986 lucrează în domeniul radioterapiei, desfășurându-și activitatea ca fizician medical principal în Institutul Oncologic București și Spitalul Universitar de Urgență Elias, acumulând o vastă experiență în radioterapie.

Fiind preocupată de învățarea continuă și îmbunătățirea performanțelor profesionale, Violeta Ciocâltei a urmat cursuri de pregătire organizate de Institutul Oncologic București, Institutul Oncologic Cluj, Institutul de Fizică Atomică Măgurele, Societatea Europeană de Radioterapie și Oncologie (ESTRO) în Germania, Olanda, Grecia, Elveția. A urmat stagii de pregătire în Centrul de Radioterapie Claude Bernard din Metz, Franța, perfecționându-se în tehnica de tratament VMAT.

Este colaborator al volumului “Tratamentul medical al cancerului bronhopulmonar” alături de medici specialiști în radioterapie, oncologie și ATI.

Este autor și co-autor a nouă articole publicate în următoarele reviste de specialitate din Romania și Europa: Radioterapie și Oncologie Medicală, Revista Română de Oncologie, Analele de chirurgie plastică și chirurgie reconstructivă, Medical Update, Instruments and Methods in Physics Research. A participat la conferințe și congrese desfășurate în România, cu lucrări comunicate despre planul de tratament și aspecte dozimetrice în radioterapie, principiile iradierii și studii comparative.

În cadrul Centrului de Radioterapie Amethyst București, Violeta Ciocâltei elaborează planuri de tratament computerizat pentru tehnica de iradiere VMAT, contribuie la elaborarea și aplicarea procedurilor de asigurare a calității pentru acceleratoarele liniare medicale și CT simulator, procese deosebit de importante în aplicarea cu precizie a tratamentelor de radioterapie IMRT- VMAT.

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba