Cele mai noi cercetări în ORL la cel de-al 13-lea Congres Internațional – Danubian ORL 2014, Cluj

Prof. Dr. Christian Chiricuță, directorul medical al Centrului de Radioterapie Amethyst din București, a prezentat, în cadrul celui de-al 13- lea Congres Internațional – Danubian pentru ORL, desfășurat în perioada 02-07.07.2014 la Cluj, o amplă cercetare despre efectele incontestabile ale radioterapiei IMRT-VMAT asupra afecțiunilor oncologice localizate în zona capului și a gâtului.

Prof. Dr. Christian Chiricuță a dezbătut în lucrarea sa, „A Multimodality Treatment for Head and Neck Cancer Patients from the Point of View of the Radiation Oncology”, modalitățile de aplicare ale tehnicii de radioterapie IMRT-VMAT pentru două tipuri de cancer – cel localizat în zona gâtului și cel din zona capului. Studiul a adus în discuție faptul că în Centrul Amethyst, pacienții cu afecțiuni oncologice beneficiază de abordarea „Tumor Board (Comisia Oncologica)” încă de la începutul activității clinicii, dar și detalii privind modalitatea de aplicare a tehnicii IMRT-VMAT în funcție de particularitățile fiecărui caz în parte.

Totodată, la cel de-al 13- lea Congres Internațional – Danubian pentru ORL, a participat și Conf. Dr. Gabriel Kacso din partea Amethyst-Radiotherapy Cluj, care a desfășurat timp de 9 ani un studiu amplu despre efectele brahiterapiei. Conf. Dr. Gabriel Kacso a prezentat lucrarea „A HDR brachytherapy for head and neck cancers- the Cluj experience”, care concluzionează că brahiterapia oferă un tratament curativ eficient în cazurile cu recidivă locală asigurând, în același timp, un grad de toxicitate minim pentru organism.

Evenimentul a reunit experți și lideri internaționali care au prezentat, de asemenea, lucrări despre otologie, chirurgia capului, oncologie, laringologie sau audiologi.

Evenimente medicale: