Cancerul de sân

Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femeile din România. În fiecare an, peste 8.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer mamar în România. Cele mai multe (8 din 10) au peste 50 de ani, însă şi femeile mai tinere pot suferi de această afecţiune.

 Sânii unei femei sunt alcătuiţi din ţesut adipos, conjunctiv şi din mii de glande mici, cunoscute sub numele de lobuli, care produc lapte. Dacă o femeie are un copil, laptele este distribuit spre mamelon prin tuburi mici numite ducte, care îi permit acesteia să alăpteze.
Corpurile noastre sunt alcătuite din miliarde de celule minuscule. În mod normal, celulele cresc şi se multiplică într-un mod organizat. Celulele noi apar doar atunci când este nevoie de acestea. În cazul cancerului, acest proces organizat funcţionează anormal, iar celulele încep să crească şi să se multiplice într-o manieră necontrolată.

 

Tipuri de cancer mamar

Simptomele cancerului mamar

Cauze şi factori de risc pentru apariţia cancerului mamar

Diagnosticarea cancerului mamar

Tratamentul cancerului mamar

Sursă: www.nhs.uk, globoca.iarc.fr pentru cifrele din România

Tratamente fără întrerupere


În contextul situației generate de pandemia de Coronavirus – COVID19, principala noastră preocupare ramâne grija pentru pacienți și pentru personalul medical.

În cadrul Clinicilor Amethyst – pacienții oncologici își continuă tratamentele fără întrerupere și în această perioadă. 

Citește mai mult

Transport gratuit cu Uber la Clinicile Amethyst


Datorita implicarii Aliantei Pacientilor exista posibilitatea de a va deplasa gratuit la clinicile Amethyst prin intermediul Uber.

Tot ce aveti de facut va este explicat in urmatorul link: https://aliantapacientilor.ro/prioritate-catre-sanatate-transport-gratuit-la-spital/

Consultatii online: sunati la nr. 021.9368 sau contacteaza-ne prin e-mail: office.cluj@amethyst-radiotherapy.com