Nutriția Pacientului Oncologic - 2022, Irina Mateieș

Nutriția adecvată a pacientului oncologic este esențială pentru desfășurarea eficientă a tratamentului împotriva cancerului.

Din acest motiv, am inițiat un eveniment 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐝𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮𝐥 𝐬𝐚𝐧𝐚𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐢, al cărui principal scop a fost împărtășirea unor informații relevante în nutritie, care pot fi folosite ulterior în avantajul pacientului oncologic.

Evenimentul a avut loc în data de 30 mai 2022, iar speaker-ul principal a fost Irina Mateieș, Medic Primar de Familie și Nutriționist/Dietetician în cadrul clinicii Amethyst Cluj. Aceasta a abordat subiecte precum etapele terapiei nutriționale la pacientul oncologic, necesarul nutrițional al pacientului oncologic și boli de nutriție.

Alături de aceasta au ținut prezentări și Asis. Univ. Zahu Renata, Medic Primar Radioterapie și Director Medical Amethyst Cluj și Prof. Dr. Kacso Gabriel, Medic Primar Radioterapie și Oncologie Medicală și Director Național Amethyst România. Aceștia au vorbit despre chimioprofilaxia în oncologie și alimentația enterală la pacientul oncologic.

Conferința integrală o puteți urmări în clipurile de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=1J7myw1XdZk

https://www.youtube.com/watch?v=zX7lroo8KNM

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1uMlFYiWokz5nYWQBRS4Dh5nIkpNIJ9O9wAbozvNXeuu_io8eKs5urYqs&v=BM5mI9PnEXU&feature=youtu.be

 

 

Evenimente medicale: