Simpozionul Multidisciplinar al Cancerelor Sferei ORL

Incidența cancerelor sferei ORL reprezintă o problemă de sănătate publică subestimată în țara noastră, existând prea puține centre și specialiști care pot oferi tratamentul complex necesar în aceasta patologie.

Ideea organizării unui simpozion multidisciplinar cu tematica cancerelor sferei ORL s-a născut din dorința de a uni specialiștii din domeniile care se ocupă de această patologie pentru a împărtăși pasiunea provocărilor zilnice, dar și din dorința de a educa tinerii specialiști pentru a crește calitatea actului terapeutic.

În acest sens, în data de 18 noiembrie 2022, a avut loc cea de-a patra ediție a Simpozionului Multidisciplinar: Cancerele Sferei ORL, eveniment care s-a bucurat de 143 participanți online și on-site.

Oncotalks I: Dialog despre ultimele standarde internaționale în abordarea multidisciplinară a pacientului oncologic

În perioada 10-11 iunie 2022, în Timișoara, s-a desfășurat prima ediție a conferinței Oncotalks, cu tema: Dialog despre ultimele standarde internaționale în abordarea multidisciplinară a pacientului oncologic.

Prin această conferință ne-am propus să accentuăm importanța creșterii calitative a actului medical, atât diagnostic, cât și terapeutic, în domeniul bolilor oncologice. În acest sens, s-au prezentat informații de mare actualitate și la un nivel științific ridicat prin intermediul lectorilor invitați, fiecare dintre aceștia având experiența recunoscută la nivel național și internațional în tema susținută în cadrul conferinței.

Abordarea și manangementul pacientului oncologic - 23 iunie

În data de 23 iunie 2023, s-a desfășurat Forumul Abordarea și Managementul Pacientului Oncologic, în Cluj-Napoca.

Manifestarea a fost dedicată profesioniștilor aflați la baza circuitului pacientului în sistem: medicilor de familie. Astfel, atât prin prezentările lectorilor cât și prin sesiunile de întrebări și discuții libere între specialiști, a fost subliniată și de această dată importanța medicinei de familie în prevenția și îngrijirea pacientului oncologic.

Evenimentul a fost coordonat de Prof. Dr. Kacso Gabriel, medic primar radioterapie și oncologie medicala și Director Medical National al lanțului european de centre Amethyst.

Forumul a reunit într-o audiență inedită cadre medicale și universitare recunoscute și apreciate pe plan internațional, medici de familie și medici oncologi, specialiști în chirurgie generală, rezidenți și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.

https://www.youtube.com/watch?v=G0nqGZNAU4w

Oncotalks II: Terapia de precizie în cancerele cranio-cervico-toracice

Domeniul radioterapiei reprezintă o ramură inovatoare a medicinei, care se bucură de o evoluție constantă. Prin urmare, suntem conștienți că eforturile noastre de a oferi tratamente cât mai bune, mai precise și mai sigure, trebuie să meargă mână în mână cu un acces ridicat la informațiile cu privire la ultimele descoperiri din domeniu.

Așadar, în data de 7-8 iulie 2023 s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Oncotalks, cu scopul de a reuni specialiști din domeniul oncologiei și al radioterapiei.
Tema principală a ediției a fost “Terapia de precizie în cancerele cranio-cervico-toracice”. Experți din domeniu au discutat despre cele mai bune practici de tratament și au dezbătut provocările în gestionarea bolilor maligne cranio-cervico-toracice.

Conferința s-a adresat medicilor radioterapeuți, medicilor oncologi, rezidenților și fizicienilor, fiind concepută atât pentru tinerii specialiști, cât și pentru profesioniștii cu experiență în domeniul oncologiei.

Evenimente medicale: