RMN

Departamentul de Imagistică Medicală al Centrului de Radioterapie Amethyst, utilizează ca procedură de lucru tomografia computerizată cu ajutorul echipamentului de ultimă generație, pentru a crea imagini detaliate, sau scanări ale zonelor din interiorul corpului, respectiv ale organelor și țesuturilor, cu scop de a diagnostica bolile.

RMN

Departamentul de Imagistică Medicală al Centrului Amethyst Cluj dispune de investigații prin rezonanță magnetică nucleară (RMN), cu ajutorul aparatului de ultimă generație Megnetom Sola RT Pro Edition Siemens Healthineers, fiind primul RMN dedicat simulării pentru radioterapie din România și din regiune.

Simularea realizată cu ajutorul rezonanței magnetică oferă un nou nivel de acuratețe pentru procedura de simulare necesară pentru planificarea radioterapiei. Aceste proceduri pot fi efectuate și cu ajutorul unui simulator CT, însă simularea RMN reprezintă standardul de bază în centrele internaționale de prestigiu de oncologie și radioterapie. Pe lângă nivelul superior de detalii care se obțin prin utilizarea rezonanței magnetice, un alt avantaj este faptul că pacientul nu mai este supus dozei de radiații asociată cu examinarea CT.

Rolul RMN-ului în radioterapiei

Sistemul Magnetom Sola RT care vine să completeze dotările clinicii de radioterapie Amethyst din Cluj are la bază o tehnologie de ultimă generație, inclusiv un magnet supraconductor cu câmp puternic de 1,5 Tesla și un sistem de navigare în timp real pentru a ghida radioterapia. Acesta utilizează o tehnologie unică, numită BioMatrix, care se adaptează la anatomia și fiziologia fiecărui pacient, permițând astfel obținerea de imagini clare și precise, indiferent de condițiile anatomice sau de mișcare. De asemenea, este echipat cu un sistem de scanare rapidă, numit Compressed Sensing, care permite obținerea de imagini de calitate, într-un timp mai scurt decât alte sisteme de IRM.

Precizia administrării dozei de iradiere este un atribut esențial în radioterapia modernă pentru a maximiza șansele de control tumoral și pentru a minimiza riscurile complicațiilor radio-induse. Această tehnologie nouă de simulare RMN va aduce, în premieră în România, în cadrul centrelor Amethyst, o precizie suplimentară în tratarea tumorilor capului și gâtului, precum și în cele abdomino-pelvine.

Citește și:

București

Telefon: 021.9368
Adresă: Drumul Odăii, nr.42, Otopeni, Jud. Ilfov

Cluj-Napoca

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Răzoare, nr.486G, Florești, Jud. Cluj

Timișoara

Telefon: 021.9368
Adresă: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Alba-Iulia

Telefon: 021.9368
Adresă: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba