Palliatív sugárterápia

Mi a palliatív sugárterápia?

A sugárterápiának a gyógyításon kívül lehet palliatív célja is, amely a beteg életminőségének javítására irányul. Néha a rák teljes gyógyítása már nem lehetséges, de a tünetek enyhítése kényelmesebbé teszi a beteg életét és enyhíti a fájdalmat.

Az Amethyst orvosok azért vannak itt, hogy segítsenek ezeknek a betegeknek, minden támogatást megadnak nekik, és minden orvosi képzettségüket felhasználva segítenek nekik legyőzni a betegség okozta, néha elviselhetetlen fájdalmat. Rendelkeznek a forrásokkal ahhoz, hogy olyan sugárterápiás kezelési tervet dolgozzanak ki, amely megkönnyíti a végső stádiumú betegek életét.

A palliatív sugárterápia a rák okozta speciális problémákat, például a fájdalmat vagy a vérzést kezeli. A daganat méretének csökkentése implicit módon azt eredményezi, hogy a daganat kisebb nyomást gyakorol a közeli szervekre (pl. az agyra vagy a gerincvelőre). A palliatív sugárterápia elsősorban a betegség előrehaladott stádiumában fontos. Palliatív célokra a beteg a gyógykezelés során alkalmazott dózisoknál kisebb dózisokat kap, általában rövidebb ideig.

A sugárterápia például enyhítheti a másodlagos csontrák által gyakran okozott fájdalmat. A csontáttétek besugárzása enyhíti a fájdalmat és erősíti a tartószerkezeteket, így próbálva megelőzni a kóros töréseket. Az agyi áttéteket gyakran besugározzák a tünetek csökkentése és a további neurológiai szövődmények megelőzése érdekében.

Palliatív sugárterápia alkalmazható jelentős vérzés, refrakter zsigeri fájdalom és létfontosságú szervek elzáródásának kezelésére is. Általában a palliatív kezeléshez használt dózisok kisebbek, mint a gyógykezeléshez használtak, és kevesebb akut toxicitást és kellemetlenséget okoznak a betegek számára.

A palliatív sugárterápia alkalmazására vonatkozó mutatók

Fájdalom csontáttétek esetén;
Fájdalmas nyirokcsomó-nagyobbodás;
A rák lágyrészekbe való beszivárgása által okozott fájdalom;
Neuropátiás fájdalom idegkompresszió és ideginfiltráció esetén;
A gerincvelő kompressziója;
Agyi áttétek;
Mellkasdaganatok;
Felső légúti elzáródás;
Diszfágia;
Tüdőösszeomlás;

A hidronefrózis javulása;

A hidronefrózis javulása;/td>
Vizeletvisszatartás;
Bélelzáródás;
Hemoptysis
Vérzés végbélrák vagy nőgyógyászati rák esetén;
Vérzés bőrrák esetén;

 

A gerincvelő kompressziójának megelőzése;
A kóros törések megelőzése;
A nyomásváltozás tüneteinek megelőzése;

 

Olvassa el még:

Bukarest

Telefon: 021.9368
Cím: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Kolozsvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Temesvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Gyulafehérvár

Telefon: 021.9368
Cím: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba