MRI

Az Ametiszt Sugárterápiás Központ Orvosi Képalkotó Osztálya a komputertomográfiát, mint munkaeljárást alkalmazza a legújabb generációs berendezések segítségével, részletes felvételeket vagy szkenneléseket készít a testen belüli területekről, illetve szervekről, szövetekről, betegségek diagnosztizálása céljából.

MRI

Az Amethyst Kolozsvári Központ Orvosi Képalkotó Osztálya mágneses magrezonancia (NMR) vizsgálatokat végez, a legújabb generációs Megnetom Sola RT Pro Edition Siemens Healthineers készülék segítségével, amely az első sugárterápiás szimulációval foglalkozó MRI Romániában és a régióban.

A mágneses rezonancia szimuláció a sugárterápia tervezéséhez szükséges szimulációs eljárás pontosságának új szintjét biztosítja. Ezek az eljárások CT-szimulátor segítségével is elvégezhetők, de a tekintélyes nemzetközi onkológiai és sugárterápiás centrumokban az MRI-szimuláció az alapszabvány. A mágneses rezonancia alkalmazásával elérhető nagyobb részletesség mellett további előny, hogy a pácienst már nem éri a CT-vizsgálattal járó sugárdózis.

Az MRI szerepe a sugárterápiában

A kolozsvári Amethyst sugárterápiás klinika berendezését kiegészítõ Magnetom Sola RT rendszer a legkorszerûbb technológián alapul, beleértve az 1,5 Tesla erõs térerõs szupravezetõ mágnest és a valós idejű navigációs rendszert. irányítani a sugárterápiát. Egyedülálló, BioMatrix nevű technológiát alkalmaz, amely alkalmazkodik az egyes páciensek anatómiájához és fiziológiájához, így lehetővé teszi a tiszta és pontos képek készítését, függetlenül az anatómiai körülményektől és a mozgástól. A Compressed Sensing nevű gyors letapogató rendszerrel is fel van szerelve, amely lehetővé teszi a minőségi képek rövidebb időn belüli készítését, mint más MRI rendszerek.

A sugárdózis beadásának pontossága a modern sugárterápia elengedhetetlen tulajdonsága a tumorkontroll esélyeinek maximalizálása és a sugárzás okozta szövődmények kockázatának minimalizálása érdekében. Ez az új MRI-szimulációs technológia – Romániában először – az ametiszt központokon belül további pontosságot biztosít a fej-nyaki daganatok, valamint a hasi-medencei daganatok kezelésében.

Olvassa el még:

Bukarest

Telefon: 021.9368
Cím: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Kolozsvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Temesvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Gyulafehérvár

Telefon: 021.9368
Cím: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba