CT

Az Ametiszt Sugárterápiás Központ Orvosi Képalkotó Osztálya a komputertomográfiát, mint munkaeljárást alkalmazza a legújabb generációs berendezések segítségével, részletes felvételeket vagy szkenneléseket készít a testen belüli területekről, illetve szervekről, szövetekről, betegségek diagnosztizálása céljából.

CT

A számítógépes tomográfia minden lehetséges vizsgálati típust lefedi, kiváló minőségben, és az egyik legjobb és leggyorsabb eszköz az agyban, mellkasban, hasban és medencében elhelyezkedő állapotok tanulmányozására, mivel ez az eljárás keresztmetszeti képeket készít minden típusú szövetről ezeken az anatómiai területeken találhatók (belső szervek, erek, izmok, ganglionok).

Ezen az osztályon mind az általános kivizsgálás történik, diagnosztikus CT-k segítségével, mind pedig tervezési CT-k, képek, amelyek segítségével az onkológiai állapotok optimális sugárterápiás kezelési tervét készítik.

A CT szerepe a sugárterápiában

A rák sugárterápiával történő kezelésének sikere a sugárnyalábok leadásának pontosságától és minőségétől függ. Valamennyi sugárterápiás rákkezelés a páciens jellemzőitől függ, és minden egyes betegre egyedileg kell meghatározni. A sugárkezelést a daganatos területekre történő célzás javítása és a normál szövetek szükségtelen besugárzásának korlátozása érdekében létfontosságú a sugárterápiás tervezési képalkotás.

A digitális technológia terén elért fejlesztések lehetővé tették a diagnosztikai képalkotásból, nevezetesen CT-ből, MRI-ből, PET-ből vett képek felhasználását és sugárterápiás berendezésekbe való beépítését, lehetővé téve a sugárterápia adagolásának helyes megtervezését és a kezelés egyénre szabását minden egyes beteg esetében. Minden olyan betegnél, akinek sugárterápiás kezelésre javallata van, kezdetben tervező CT-t készítenek, amely alapján a későbbiekben elkészítik a kezelési tervet.

Az Amethystnél kapható CT-szimulátor 3D-s képeket készít minden egyes páciens belső anatómiájáról, amelyek segítségével orvosaink pontosan megtalálhatják az érdeklődési területet, valamint a közeli kritikus struktúrákat. Ezt az első lépést követi annak meghatározása, hogy szükség van-e bármilyen immobilizáló eszköz modellezésére, hogy a későbbiekben biztosítható legyen, hogy a beteg minden nap ugyanabban a helyzetben legyen a kezelés során.

Olvassa el még:

Bukarest

Telefon: 021.9368
Cím: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Kolozsvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Temesvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Gyulafehérvár

Telefon: 021.9368
Cím: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba