ONKOLÓGIAI BIZOTTSÁG

Ami megkülönböztet bennünket a többitől, az az, hogy a teljes szakértői csapatunk részt vesz egy olyan terápiás stratégia kidolgozásában, amely sikeres eredményre vezet az onkológiai bántalmak kezelésében. Ebből a célból szervezzük meg a tumorbizottságot vagy onkológiai bizottságot, amelyben szakembereinkkel együtt különböző orvosi szakterületek szakértő orvosai vesznek részt. A bizottság áttekinti, megvitatja és értékeli az onkológiai beteg egészségügyi állapotát és kezelési lehetőségeit, valamint a követendő terápiás stratégiát.

Valóban, az onkológiai állapotok kezelésében a legnagyobb kihívást a többféle kezelés és gyakorlat, például a kemoterápia, a műtét, a sugárkezelés, a hormonterápia stb. sikeres kombinálása jelenti. Ez az onkológiai bizottság multidiszciplináris csapata számára is kihívást jelent.

Ez a multidiszciplináris csapat az Amethyst szakembereiből – sugárterapeutákból és onkológusokból -, a kezelőorvosokból áll, akik eddig foglalkoztak az esettel, valamint az adott beteg kezelésében részt vevő összes többi szakemberből (tüdőgyógyász a tüdőbetegségek esetében, nőgyógyász a nőgyógyászati betegségek esetében, fül-orr-gégész a fül-orr-gégészeti betegségek esetében, urológus a prosztata betegségek esetében stb.)

A rák kezelésére vonatkozó döntés mindig egy integrált, kollektív döntés, amelyet az egyes betegek szakorvosi ajánlásai, kórtörténete és egészségi állapota, valamint a nemzetközi sugárterápiás protokollok alapján hoznak meg.

Ezért a kezelés első és legfontosabb lépése a kórtörténet elemzése és a beteg által megadott összes korábbi diagnózis összegyűjtése időrendi sorrendben.

Az onkológiai bizottság fő célja az orvosi szolgáltatások minőségének javítása, mivel összehozza az összes olyan szakembert, aki képes megtenni a szükséges lépéseket az állapot megfelelő diagnosztizálásához, és átfogó képet alkotni a bemutatott esetről, hogy végül közösen fogadják el a helyes kezelési módszert a hatályos protokolloknak megfelelően.

Ugyanakkor az Onkológiai Bizottság ülései elősegítik a multidiszciplináris csapat tagjai közötti közvetlen kommunikációs kapcsolatok kialakítását, és így megkönnyítik a daganatos megbetegedések kezelésével kapcsolatos tapasztalatok összegyűjtését. Az Amethyst Klinikán az onkológiai bizottság naponta ülésezik, hogy megvitassa és szigorúan felülvizsgálja a hozzánk érkező esetek minden elemét annak érdekében, hogy a lehető legjobban megfeleljen az onkológiai betegek igényeinek.

Az egyes bizottsági ülések után a kezelési döntéseket közlik a kezelőorvossal, aki révén a páciens az Amethyst központba érkezett.

Bukarest

Telefon: 021.9368
Cím: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Kolozsvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Temesvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Gyulafehérvár

Telefon: 021.9368
Cím: Strada Louis Pasteur, nr. 10, Alba-Iulia, Jud. Alba