Kolozsvári Amethyst sugárterápiás központ

A kolozsvári Amethyst sugárterápiás központ 2014 októberében nyitotta meg kapuit.

Azóta a kolozsvári Amethyst klinika az egyik legújabb és legfejlettebb rákkezelésben alkalmazott sugárterápiás megoldást kínálja, nevezetesen az IMRT-VMAT sugárkezelést.

A kolozsvári Amethyst Központ által kínált szolgáltatások közé tartozik az orvosi onkológia, a sugárterápia, az orvosi képalkotás (CT és MRI), a pszichológiai és táplálkozási tanácsadás, amelyek mindegyike teljesen ingyenes a betegek számára. Ugyanakkor a legmodernebb, legfejlettebb rákkezelési technikákkal és módszerekkel is rendelkezünk, mint például a brachyterápia, a sztereotaxiás sugárterápia és a DIBH-technika (Deep Inspirational Breath Hold).

De asemenea, dispunem de cele mai moderne și performante tehnici și metode de tratare a cancerului, precum brahiterapia, radioterapia stereotactică și DIBH (Deep Inspirational Breath Hold).

A brachyterápiás rendelő egy 18 csatornás MicroSELECTRON Digital afterloader kezelőberendezéssel és az ELEKTA Limited csoporthoz tartozó NUCLETRON Nederland által gyártott HDR Iridium 192 radioaktív sugárforrással van felszerelve, amelyet belső sugárterápiához használnak, a képalkotó részleg pedig egy Siemens Healthcare márkájú CT – Somatom Go és egy Siemens Healthcare márkájú MRI Magnetom készülékkel van felszerelve.

A felső szinten 4 orvosi onkológiai kórterem található, amelyekben 22 kihúzható, infuzomatával ellátott fotel található.

Az Amethyst értékei a következők:

Fogadóórák

Program: Pénteken 15:00-17:00 óra között. Időpontot 3 nappal előtte kell foglalni az office.cluj@amethyst-radiotherapy.ro e-mail címen vagy személyesen a klinika székhelyén

A kolozsvári Amethyst Radiotherapy vezetősége

Asist. Univ. Dr. Zahu Renata
Kolozsvári Amethyst Orvosigazgató

Alexandra Elena Rusu
Olozsvári Amethyst Menedzser

Bukarest

Telefon: 021.9368
Cím: Drumul Odăi, nr.42, Otopeni

Kolozsvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Răzoare, nr.486G, Florești

Temesvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Bela Bartok nr. 12, Dumbravița, Jud. Timis

Gyulafehérvár

Telefon: 021.9368
Cím: Str. Francesca nr. 4B, Alba-Iulia, Jud. Alba